Nemzetközi foci

Saját játékosa miatt hagyta ott Zidane a Real Madridot

Gareth Bale-t szerette volna eladni, ám Florentino Pérez ezt másképp gondolta.

Érdekes információk láttak napvilágot Zinédine Zidane Real Madridból való távozása kapcsán. A francia tréner még a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntőt követően hagyta maga mögött a „galaktikusok” kispadját, de mindmáig nem lehetett igazán tudni, pontosan mi is vezette erre a döntésre.

Az El País azonban most megdöbbentő okot tárt fel, Zidane ugyanis még a Liverpool elleni finálé előtt azt mondta klub elnökének, Florentino Péreznek, hogy el akarja adni Gareth Bale-t.

Erre Pérez rá is bólintott, de aztán a walesi csodálatos ollózós gólt szerzett, amitől a madridiak első embere meggondolta magát, sőt az állítólag az is elhagyta a száját, hogy „Bale jobb, mint Cristiano Ronaldo”, mert bármikor el tudja dönteni a nagyobb hangsúlyú meccseket.

Gyakorlatilag az a találat pecsételte meg Zidane sorsát, ebből kifolyólag dönthetett a távozás mellett, legalábbis a spanyol napilap ezt állítja. Némileg azonban lehet benne reláció, hiszen az utolsó időszakokban Bale egyre kevesebb lehetőséget kapott a franciától.

Zidane egyébként továbbra is „munkanélküliként” éli életét, bár most a Manchester United mellett, Bundesliga-gigásznál is felmerült a neve.

Címlapkép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik