Nemzetközi foci

Mire menne itt a Vidi és a Fradi? Ilyen lehetne a Vidi-szponzor által feldobott nemzetközi bajnokság

A fehérvári főszponzor elhintette, mi megcsináltuk! Íme a lehetséges ellenfelek.

Ahogyan azt korábban már megírtuk, újszerű ötletről számolt be tegnap a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a Vidi FC főszponzora: a Mol vezérigazgatójaként tevékenykedő Hernádi Zsolt kifejtette, hogy a fehérvári csapatnak nem elegendő terhelés az NB I, regionális nemzetközi bajnokságot szeretne ne tudd meg, hogyan reagáltak erre a felvetésre a drukkerek.

Hernádi úgy érvel, hogy a Vidinek a kiscsapatok ellen akad problémája a bajnokságban, mert ezek nem tudnak elég kihívást jelenteni a fehérváriaknak. Hozzáteszi, hogy Magyarországon nem lehet 12 egyforma erősségű csapatot kiállítani, de ugyanilyen példaként említette Ausztriát és Svájcot, majd hozzátette Szlovéniát, Szlovákiát, Csehországot, Bulgáriát, Horvátországot és Romániát is.

A főszponzor olyan ligát képzelt el, amelyben a Ferencváros mellett olyan csapatokkal meccselne, mint a horvát Dinamo Zagreb vagy a szlovák Slovan Bratislava.

Teljesen meztelen a korábbi Real Madrid-sztár szívdöglesztő párja – FOTÓ
Javier Hernández barátnője tökéletes formát villantott.

Honlapunk tovább szőtte a gondolatmenetet, és eljátszottunk azzal a teóriával, hogy mi lenne, ha valóban megvalósulna egy Közép-európai Liga, ahol a Mol Vidi FC és a Ferencváros osztrák, cseh, szlovák, szlovén, román, bolgár vagy éppen horvát ellenféllel mérkőzne meg hétről hétre.

Íme, egy képzeletbeli tizenhat csapatos bajnokság.

Közép-európai Liga

Magyarország: Mol Vidi FC, Ferencvárosi TC
Ausztria: Salzburg, Rapid Wien
Bulgária: Levszki Szófia, Ludogorec
Csehország: Plzen, Sparta Praha
Horvátország: Dinamo Zagreb, Osijek
Románia: FCSB, CRF Cluj
Szlovákia: Slovan Bratislava, Trnava
Szlovénia: Maribor, Olimpija Ljubljana

A felsorolt együttesek közül a Salzburg, a Dinamo Zagreb, a Trnava, a Ludogorec és a Rapid Wien az Európa Liga-csoportkörben, míg a Plzen a Bajnokok Ligája-főtáblán szerepel, és a többi együttes is élcsapatnak számít hazája bajnokságában.

Egy biztos, kemény kihívás lenne ez a liga a magyar csapatok számára, a kérdés csak az, mennyire lenne itt létjogosultsága a fehérváriaknak, akik az EL-szereplés mellett bukdácsolnak az NB I-ben, vagy a Fradinak, amely legutóbb 2004-ben alkotott maradandót a nemzetközi porondon.

Címlapfotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik