Válogatott

Marco Rossi: Nincs miért sokat változtatni a kezdőcsapaton

A szövetségi kapitány számára mindig a soron következő mérkőzés élete legfontosabb meccse.

Csütörtök reggel indult el Görögországba a magyar válogatott, amely péntek este játszik Athénban Nemzetek Ligája-találkozót. Az elutazás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány tartott sajtótájékoztatót a Liszt Ferenc repülőtér GAT-terminálon, ahol az olasz szakember összegezte az utóbbi napokban elvégzett munkát.

Willi Orban probléma nélkül beilleszkedett a csapatba, sok játékost ismert már korábbról, akik ellen pályára lépett már Németországban, valamint klubtársa is akad a keretben – utalt a szintén az RB Leipzigben játszó Gulácsi Péterre a szövetségi kapitány. – Összességében pedig elmondható, hogy a jó játékosoknak sosincs problémájuk a beilleszkedéssel. Azt várom a srácoktól, hogy jó meccset játszanak a megfelelő mentalitással és jellemmel a pályán. Senkitől és semmitől nem kell félnünk, szerényen kell pályára lépnünk, de harcosan és akkor bármi sikerülhet.

Marco Rossi hozzátette, a játékosok már egyre jobban tudják és értik, mit is szeretne látni tőlük a pályán, lépésről lépésre haladnak, de az idő sosem nekik dolgozik. Ha már válogatott, szerda este az U19-es csapat már bizonyított, Szoboszlai ismét varázsolt szabadrúgásból.

Jó hozzáállással várjuk a mérkőzést. Folyamatosan fejlődik a csapat, egyre több taktikai elemben lépünk előre, a játékosok pedig egyre jobban követik az utasításainkat, senki nem panaszkodik – folytatta Rossi, majd a Rangadó érdeklődésére a kezdőcsapatról is beszélt. – Nem gondolom, hogy sokat fogok változtatni a csapaton, többé kevésbé ugyanazzal a kezdővel fogunk játszani, mint legutóbb, nincs okom a változtatásra, jó meccset játszottunk előzőleg a görögök ellen, de néhány szituációt ki kell javítanunk. Számomra még teljesen új minden ezen a szinten, mindig a soron következő mérkőzés életem legfontosabb meccse, és ugyanezt a hozzáállást várom el a játékosaimtól is. A labdarúgásban minden lehetséges, a hat pontért fogunk küzdeni a következő két találkozón.

címlapfotó: Rangadó.hu

Olvasói sztorik