Válogatott

Szoboszlai varázsolt, hátrányból fordított az U19-es válogatott – VIDEÓ

A félidőben még Szlovénia vezetett az Eb-selejtezőn, de aztán ismét érkezett a Liefering légiósa.

A hazai rendezésű U19-es Európa-bajnoki selejtezőben négy csapat, Ausztria, Koszovó, Magyarország és Szlovénia méri össze az erejét, jövő hét keddig pedig eldől, melyik két válogatott jut be az elitkörbe ebből a kvartettből – a mai nap folyamán a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi remek hírt kapott Orbanékkal kapcsolatban, ennek a magyar szurkolók is biztosan örülni fognak.

A magyar nemzeti csapat szerda este a szlovénok ellen kezdte meg a szereplését a 7. csoportban az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, és ugyan az első nagyobb lehetőség Szoboszlai nevéhez fűződött, az első játékrészben még nem igazán találta a játékát Németh Antal szövetségi edző csapata. A 14. percben pedig hátrányba is került válogatottunk, Matko remekül tekerte a szabadrúgást húsz méterről a jobb alsóba.

Csak a szerencsén múlott, hogy hat perccel később Prelec, majd a 36. minutumban Matko nem duplázta meg a szlovén válogatott előnyét, megköszönhettük, hogy a félidőre 0-1-nél mehettünk.

A folytatásban nagyot javult Magyarország teljesítménye, ez pedig gólokban is megmutatkozott, hat perc alatt összejött a fordítás. Azon már valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy Szoboszlai Dominik számára ziccer volt a szabadrúgás 25 méterről, nem is hibázott a Liefering légiósa, a 66. percben pedig Kiss Tamás – miután remek labdát kapott Szoboszlaitól – hozta kihagyhatatlan helyzetbe Schön Szabolcsot, így már nálunk is volt az előny.

A 88. percben ismét velünk voltak az égiek, Stojinovic három méterről hagyott ki egy óriási ziccert, így maradt a 2-1, győzelemmel kezdett a magyar válogatott.

Szoboszlai gólja

U19-es Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport

Magyarország–Szlovénia 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Szoboszlai (60.), Schön (66.), illetve Matko (14.)

címlapfotó: MLSZ Twitter

Olvasói sztorik