Nemzetközi foci

Dárdaiék bravúrja után magyarázkodnak a Bayernnél

Kovac és Neuer is megszólalt.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC 2-0-s győzelmével kezdődött a német Bundesliga hatodik fordulója. Az együttes a Bayern Münchent győzte le. A nemzetközi sajtót is lenyűgözte a Hertha felkészültsége, és maga Dárdai Pál is elárult néhány titkot, hogy miként jöhetett össze ez a nem mindennapi siker.

Közben a Bayern Münchennél is megszólaltak az érintettek: Niko Kovac vezetőedző részben a helyzetkihasználással magyarázta a kínos fiaskót.

– A vereség egyik oka a helyzetkihasználásunk volt. Mellette kaptunk két olyan gólt, ami megengedhetetlen. Ilyen tizenegyest nem szabadott volna összehozni, a második találat előtt taktikai hibát vétettünk. Ha pedig hibázol, megbüntetnek, így megy ez ezen a szinten. Utána tisztességes játékkal rukkoltunk elő, de erre nehéz magyarázatot találni. Be kell rúgnunk a helyzeteinket. Azonban nem most kell elkezdeni leszólni mindent, történnek ilyen dolgok. Azok, akik ismerik a Bayern Münchent, tudják, hogy ezt nem fogadjuk el, és mindent megteszünk, hogy visszatérjünk a győztes útra.

A kapus Manuel Neuer is a helyzetkihasználást említette, illetve elárulta, láttak-e esélyt a győzelemre a szünetben, amikor már 2-0-s hátrányban voltak.

– Nem figyeltünk százszázalékosan az első félidőben, a második már egy más játékot hozott. Akkor mindenki láthatta, hogy abszolút a győzelemre játszunk. A helyzetkihasználással meggyűlik a bajunk, ezt a legutóbbi meccsünkün is láthatták. Csak menni kell előre, ennyi a futball. Ez most hiányzott. A félidőben biztosak voltunk benne, hogyha gólt szerzünk, akkor megfordíthatjuk a meccset.

Kiemelt kép: Odd Andersen/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik