Válogatott

Ezért nem lenne meglepő Bogdán Ádám visszatérése a magyar válogatottba

Alan Combe, a Hibernian kapusedzője a Rangadónak elárulta, minek köszönheti nagyszerű formáját a hússzoros magyar válogatott játékos.

2016 novemberében szenvedett nagyon súlyos térdsérülést a Wigan kölcsönjátékosaként Bogdán Ádám, aki a hosszúra nyúlt rehabilitációját követően idén márciusában, a Liverpool U23-as csapatában lépett pályára újra tétmeccsen.

A magyar kapust aztán a nyár folyamán újra kölcsönadta a Premier League-klub, ezúttal a skót élvonalban szereplő Hibernian FC-nek, ott pedig szinte már az első pillanattól kezdve megbízható teljesítményt nyújt, edzője, Neil Lennon már az Aszterasz Tripolisz elleni augusztus eleji Európa Liga-selejtező meccs után világklasszisnak nevezte – ide kattintva újra megnézheted az egyik hihetetlen bravúrját. Bogdán azóta már a bajnokikon is megmutatta, hogy újra topformában véd, a Rangadó pedig megkereste a Hibs kapusedzőjét, Alan Combe-ot, hogy bővebben is beszámoljon a magyar játékos jelenlegi állapotáról és formájáról.

Szupersztárra hajt a Real Madrid; Zidane közelít az új csapata felé
Micsoda nap, micsoda hírek – csokorba szedtük a legjobbakat.

Ádám nagyszerű fizikai állapotban érkezett hozzánk a nyáron, csupán egy kis meccsrutinra volt szüksége. Nagyon profi szemlélettel rendelkezik, folyamatosan próbálja képezni magát és egyre jobbá akar válni. A hosszú kihagyása ellenére is nagyon könnyű volt vele együtt dolgozni már a legelején is, az edzéseket probléma nélkül dolgozta végig. A tapasztalata, a minősége és az eddigi pedigréje alapján éppen ilyen kapust kerestünk, szerencsések vagyunk, hogy szívesen jött hozzánk – nyilatkozta honlapunknak Combe, aki 2015-ben a Hiberniannél fejezte be profi karrierjét.

Combe hozzátette, Bogdán nagyon jól irányítja a védelmet, jó vezetői és szervezői képességekkel rendelkezik, így hamar be tudott illeszkedni és gyorsan alappillére lett a csapatnak.

Tisztában van vele, hogy mire van szüksége az edzéseken és könnyedén alkalmazkodik az újabb feladatokhoz, a változtatásokhoz, nagyszerű példakép a fiatalabb kapusaink számára is – folytatta a Rangadónak Combe. – Semmilyen titok nincs, jelenlegi nagyszerű formája csakis kizárólag saját magának és a kemény munkájának köszönhető, alapemberré vált és ez még sokáig így is maradhat.

Öt bajnokijából kettőt is lehozott kapott gól nélkül Bogdán. Fotó: afc.co.uk

Marco Rossi szövetségi kapitány egyelőre hivatalosan nem hirdette ki a magyar válogatott keretét a soron következő két Nemzetek Ligája-találkozóra, ám – ahogy honlapunk csütörtökön már megírta – úgy tudjuk, Gulácsi Péter és Dibusz Dénes mellett Bogdán Ádámra is számít az olasz tréner.

Számomra egyáltalán nem lenne meglepetés, ha valóban így döntene a magyarok szövetségi kapitánya, ez egy megérdemelt jutalom lenne Ádám számára. Továbbá, az utóbbi évek nehézségeit követően ez hatalmas önbizalombombát jelentene neki – zárta Combe.

Olvasói sztorik