Nemzetközi foci

Futács Márkó visszatérhet Angliába?

A magyar csatárt a harmadosztályú Sunderland figyelmébe ajánlják.

Az angol Hitc szakírója, Oliver Dawes legfrissebb írásában magyar csatárt, nevezetesen Futács Márkót ajánlgatja a Sunderland figyelmébe. A szebb napokat is megélt klub jelenleg az angol harmadosztályban érdekelt: nyolc fordulót követően négy győzelem, három döntetlen és egy vereség a mérlege, így negyedik a tabellán.

A klub elsőszámú gólfelelőse, Charlie Wyke súlyos sérülést szenvedett, vélhetően két hónapig nem lesz bevethető. A szakíró szerint éppen ezért – a jelenleg csatárposzton bevethető Jerome Sinclair, Josh Maja és Andrew Nelson mellett – a klub menedzsere, Jack Ross körülnézhetne a piacon a szabadon igazolható játékosok között.

Dawes szerint Futács Márkó ideális jelölt lehetne a Sunderlandnek, mivel pont ilyen fizikai adottságokkal rendelkező futballista pótolhatná a sérült Wyke-ot.

A magyar játékosról kiemeli: 2013-ig több helyen is megfordult Angliában – Portsmouth, Leicester City és Blackpool – így jól ismerheti az angol közeget. A szerző szerint Futács remek mutatókkal zárt a Hajduknál (44 mérkőzés/24 gól), angliai tapasztalata, illetve képességei és fizikai adottságai miatt pedig a Sunderland mindenképpen fontolóra vehetné a szerződtetését.

A szabadon igazolható 28 éves futballista persze addig sem lazsál, amíg nincs klubja, roppant váratlan helyen jelentkezett edzésre. 

Futács Márkó vajon visszatér Angliába? – fotó: Robert Matic/ hajduk.hr

címlapkép: Laurence Griffiths/Getty Images

Olvasói sztorik