Nemzetközi foci

Puccs volt Ronaldo torinói klubváltása?

A Barca-elnök nem örül, amiért Neymar után újabb klasszis intett búcsút a LaLigának.

Az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu legfrissebb nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Juventus részéről egy puccs volt Cristiano Ronaldo nyári leigazolása a Real Madridtól. Mint ismert, a torinóiak 100 millió eurót fizettek a portugál klasszisért, a transzfer pedig szinte az egész futballvilágot sokkolta. A szupersztár hétvégén nem akármilyen teljesítményt nyújtott a „zebrák” színeiben.

Nyáron egyedül a Juventus hajtott végre szenzációs átigazolást. Senki nem akarja eladni a legjobb játékosát, a torinóiaknak mégis sikerült végrehajtani az üzletet. Andrea Agnelli (– a torinóiak vezetője – szerk.) puccsot hajtott végre. Nagyon sajnálom, mivel a LaLiga újabb sztárt feszített el, Neymar után már a másodikat. Ez a spanyol futballra nézve nagyon nem jó. Nem foglalkozom azzal a kérdéssel, hogy a Real Madrid mennyire gyengült, mert csak az foglalkoztat, hogy a spanyol élvonalban kellene játszaniuk a világ legjobbjainak. Csak így tudunk versenyezni a Premier League-gel, ami a leggazdagabb liga. Ronaldóval nem csak a Juventus fejlődik, de a Serie A is. A torinóiak természetesen Cristianóval a fedélzeten még esélyesebbek az idei BL-címre

– így a Barca első embere. A torinóiaknak aligha lesz könnyű dolga egyébként az első BL-meccsen, hiszen úgy tűnik, legnagyobb sztárjuk nem léphet pályára a Valencia ellen.

Cristiano Ronaldóval szárnyal a Juventus – fotó: Emilio Andreoli/Getty Images

címlapkép: Andreas SOLARO / AFP

Olvasói sztorik