Nemzetközi foci

A Chelsea csoportjába került a Vidi FC az EL-sorsoláson

Kialakult a 12 csoport, ellenfeleket kapott a magyar bajnokcsapat.

Pénteken 13 órakor Monte-Carlóban megkezdődik az Európa Liga csoportkörének sorsolása, amelyen a Vidi FC is érdekelt.

A Rangadó.hu folyamatosan frissülő tudósításban számol be az eseményekről.

13.40: Végül a Vidi FC volt a legutolsó, amit kihúztak a kehelyből, így a magyar együttes a Chelsea, a PAOK és a BATE Boriszov mellé az L-csoportba került!

13.38: A C- és a D-csoportba sem került a Vidi.

13.37: Az A- és a B-csoportról lemaradt a magyar csapat…

Hihetetlen, de a kapus volt idén nyáron a Mol Vidi FC legjobbja!

13.31: A két Red Bull-klub, az osztrák Salzburg, illetve a német Leipzig összekerült, utóbbiban véd Gulácsi Péter.

13.29: Magyar rangadó is lesz: Kádár Tamás (Dinamo Kijev) és Kleinheisler László (FK Asztana) ukrán, illetve kazah együttese összekerült.

13.27: Az AC Milan az F-, a Chelsea az L-, az Arsenal pedig az E-csoportba került.

13.25: Szántó Tamás osztrák együttese, a Rapid Wien a G-csoportba került, ahol eddig rajtuk kívül a Villarreal található.

Nem rossz hír ez sem: az UEFA mentőövet dob a magyar klubfutballnak.

13.19: Elkezdődött a sorsolás, és elhangzott, amelyik klub a csoportkörbe került, 2,2 millió eurót kap az UEFA-tól.

13.15: A sorsolás még mindig nem kezdődött el, de azt már tudjuk, hogy a holland Aron Winter és az argentin Hernán Crespo a sztárvendég, aki segíti majd a procedúrát.

Van egy játékos, aki biztosan nem léphet pályára a Vidi FC-ben a csoportkörben, ugyanis távozott a klubtól, erről ide kattintva olvashatsz!

13.05: Az előző EL-idény legjobbjának a világbajnok francia Antoine Griezmannt választották, aki a győztes Atlético Madrid színeiben hat gólt szerzett, ebből kettőt a döntőben.

13.01: A Bajnokok Ligájában a Ferencváros az 1995‒1996-os, a Debrecen a 2009‒2010-es idényben volt csoportkörös, majd az Európa Ligában a DVSC a 2010‒2011-es, a Videoton FC pedig a 2012‒2013-as szezonban szerepelt a főtáblán.

A csapatok 12 darab négyes csoportban küzdenek majd egymással, az oda-visszavágós körmérkőzések után az első kettő jut az egyenes kieséses szakaszba. Hozzájuk csatlakozik a nyolc Bajnokok Ligája-csoport harmadik helyezettje. A döntőt május 29-én rendezik Bakuban.

A Vidi FC biztosan nem kaphatja a következő csapatokat, amelyek szintén a 4. kalapba kerültek: Apollon (ciprusi), Rosenborg (norvég), Vorszkla Poltava (ukrán), Slavia Praha (cseh), Akhisarspor (török), Jablonec (cseh), AEK Larnaca (ciprusi), MOL VIDI FC (magyar), Rangers (skót), Dudelange (luxemburgi), Spartak Trnava (szlovák), Sarpsborg 08 (norvég).

A Kádár Tamást foglalkoztató ukrán Dinamo Kijev az első, Kleinheisler László csapata, a kazah FK Asztana és – a sérüléssel bajlódó – Szántó Tamás együttese, az osztrák Rapid Wien a második, míg Gulácsi Péter klubja, a német RB Leipzig a harmadik kalapba kapott besorolást.

nyitókép: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik