Nemzetközi foci

Könnyebb lesz a magyar csapatoknak az európai kupaporondon

Az UEFA segít: új sorozat jön létre.

Talán már sokan nem is emlékeznek rá, hogy évtizedekig három európai kupasorozat működött: a BEK, a KEK és az UEFA Kupa. Az európai szövetség most a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellé ismét létre szeretne hozni egy harmadik sorozatot – írja a német Bild.

A csütörtök esti BL-sorsolás után, Monte-Carlóban ülésezett az UEFA klubbizottsága is. A német lap értesülése szerint a tagok úgy döntöttek: 2021-től ismét három klubsorozat lesz az európai futballban.

A Bajnokok Ligája továbbra is 32 csapat játszik majd. Az Európa Liga létszámát 48-ról csökkentik 32-re. A harmadik sorozat nevét egyelőre keresik, de az már biztosnak tűnik, hogy szintén 32 együttest számlál majd.

Az Európa Liga vonzerejét igyekeznek növelni azzal, hogy a sportértékét növelik, másrészt pedig a kisebb labdarúgónemzeteknek több lehetőséget igyekeznek adni a nemzetközi szereplésre.

Ez utóbbi indoklás a magyar csapatok számára is rendkívül szimpatikus lehet, például a Ferencvárosnak, amely az 1995-ös BL-csoda óta képtelen ismét letenni a névjegyét határainkon kívül, pedig ez a Debrecennek és a Videotonnak már két-két alkalommal is sikerült azóta. Focit néznél a tv-ben? Mutatjuk, hova kell kapcsolnod.

nyitókép: MTI, Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik