Az egyiptomi szövetségből fenyegették meg Szalaht

„Amíg te Angliában élsz, édesanyád Egyiptomban van.”

Az Al Jazeera jelentette, hogy az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség egyik elöljárója, Khaled Lateif fenyegető hangvételű bejegyzéssel figyelmeztette a Liverpool klasszisát, Mohamed Szalaht – ráadásul a bejegyzés célpontja nem is maga a játékos volt, hanem annak édesanyja.

A lap szerint Lateif azért kelt ki magából, mert Szalah sértegetni merte a szövetség munkáját a gyenge világbajnoki szereplés után – két videót is posztolt Facebook-oldalára.

– Szeretnélek emlékeztetni, Mo Szalah, hogy édesanyád még mindig Egyiptomban van. Te külföldön vagy, azt csinálsz, amit csak akarsz. Aki ezt érti, érti – áll a rövid bejegyzésben.

Szalah az említett két videóban azt sérelmezte, hogy a szövetség Csecsenföldre vitte a csapat bázisát, ami nagyon messze esett a világbajnoki mérkőzések helyszíneitől. Szintén nem tett jót a játékos és a szövetség viszonyának, hogy utóbbi engedély nélkül használta fel reklámcélokra a klasszis arcát – a nemzeti csapatot szállító repülőre került ki az egyik fotója, melyet a WE telekommunikációs cég szponzorál, miközben Szalaht dollármilliós szerződés köti a Vodafone-hoz, az egyik legnagyobb piaci riválishoz.

A Jazeera hozzáteszi, Magdy Abd El Gany, a szövetség egy másik elöljárója szintén támadásba lendült Szalah ellen: még hétfőn tett közzé egy képet, amin egyszerűen disznónak nevezte a Premier League előző idényének legjobbját – az iszlámban ez kifejezetten durva sértésnek számít. „Itt egy kép rólam négy játékossal és egy fehérbe öltözött disznóval” – áll a fotó mellett.

Kiemelt kép: Lindsey Parnaby/AFP