Nemzetközi foci

Bajnert német, dán és ausztráliai csapat is vinné

Egy-két héten belül eldőlhet a légiós sorsa.

Bajner Bálint fél éves kihagyás után tavaly nyáron igazolt a Borussia Dortmund második számú csapatához, ahol az újabb sérülése miatt csak a tavaszi szezonban léphetett pályára.

Ebben az időszakban tizenhárom alkalommal kapott lehetőséget a negyedosztályban – az SV Rödinghausen kapuját pedig sikerült is bevennie –, ezúttal viszont véget ér a német kaland, a Rangadó.hu ugyanis megtudta, hogy a magyar csatár iránt német, dán, ázsiai és ausztrál csapatok is érdeklődnek.

Nagyon izgalmas kihívás lenne Ázsiában vagy Ausztráliában játszani – kezdte honlapunknak adott interjúját Bajner. – Több megkeresés mellett megtisztelő, hogy két, általam nagyon sokra becsült edző is keresett a napokban, hogy amennyiben akár Magyarországon, akár külföldön kapnak munkát a közeljövőben, akkor nagyon örülnének, ha együtt dolgozhatnánk.

A huszonhét éves játékostól megtudtuk, a dortmundiak augusztus utolsó napján bontanak szerződést vele, addig is ott edzhet, amíg nem szegődik el másik együtteshez, ezzel is segíteni akarják őt, hogy minél jobb állapotban léphessen tovább.

A Dortmund nagyon korrekt módon szabadon elenged, akár a világ másik felére is elmehetek egy komoly érdeklődésre vagy meghívásra – folytatta honlapunknak Bajner. – Örökké hálás leszek nekik, hogy a segítségükkel fizikailag újra topállapotba kerültem,  hogy megtalálták a visszatérő sérüléseim okát, amit végül sikerült is megszüntetni. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy egy labdarúgónak mekkora élmény és lehetőség a fejlődésre minden nap, amit egy ilyen fantasztikus klubnál eltölthet.

Várhatóan egy-két héten belül kiderül, hogy a támadó hol folytatja pályafutását.

Bajner a Rödinghausen ellen gólt ünnepelhetett. Fotó és címlapfotó: TF-Images/Getty Images
Olvasói sztorik