NB I

TOP10: ezt kell tudni a Fradi új edzőjéről

Kiderül, kik a példaképei Szerhij Rebrovnak, és mennyi pénzt kapott.

Szerhij Rebrovot nevezték ki szerdán a veretlenül listavezető Ferencváros új vezetőedzőjének.

A 44 éves ukrán szakember a Dinamo Kijevet és a szaúdi al-Ahli csapatát irányította. Előbbi együttest kétszer-kétszer ukrán bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette, egyszer pedig a Szuperkupát hódította el vele.

Nézzük eddigi karrierje legérdekesebb mozzanatait tíz pontban:

1. Játékos-pályafutás során előbb nyolc, majd újabb három évet töltött a Dinamo Kijevnél, és az ukrán bajnokság legeredményesebb gólszerzője lett 242 meccsen 113 találattal.

2. Előbb a Dinamónál, majd rövid ideig az ukrán válogatottnál is Valerij Lobanovszkij volt a mestere, aki meghatározó volt Rebrov edzői identitásának megtalálásában is.

3. Amikor 2000-ben a Tottenhamhez szerződött, a hírek szerint kétmillió fontos aláírási bónuszt és heti 24 ezer fontos fizetést kapott.

4. Az ukrán válogatottban 14 év alatt 75 meccset játszott és 15 gólt szerzett.

5. Edzői pályafutása elején az egyik legismertebb ukrán focista, Oleg Blohin segítője volt.

6. Az önmagát Lobanovszkíj-tanítványnak valló Rebrov a csapatjátékban hisz, valamint a kemény és sok munkában, illetve a mentális felkészítésben.

7. Andrij Jarmolenko volt a legnagyobb sztárja a Dinamo Kijevnél.

8. Csodálta a Jürgen Klopp-féle Borussia Dortmundot (ott végezte pro licences gyakorlatát) és az Atlético Madrid fegyelmezett agresszivitását. Ezen kívül még Jurij Szemint, a Dinamo Kijev 2009-es bajnokcsapatának edzőjét, és Kurban Bergyijevet (kazanyi edzőjét) tartja példaképnek.

9.  A FourFourTwo (a valódi, angol eredeti) 2015-ben a 33., 2016-ban a 35. helyre sorolta az év legjobb edzőinek listáján.

10. Rebrovnak nagy jövője van az edzősködésben. Nagyon ügyesen állította össze csapatát a Dinamónál, érti a játékosok nyelvét, mert érti a pszichológiájukat. Képzett a modern futballban és tudja, mi kell a nemzetközi versenyképességhez – mondta róla Andrij Sevcsenko.

forrás: ulloi129.hu, nyitókép: PEDRO ROCHA / AFP

Olvasói sztorik