NB I

Egy fővárost már meghódított a Fradi új edzője – VIDEÓK

Szerhij Rebrovot nem véletlenül imádják Kijevben.

Szerda délelőtt az ukrán Szerhij Rebrovot nevezte ki vezetőedzőnek a Ferencváros.

Az FTC honlapja felidézi, hogy Rebrovot 1992-ben szerződtette a Dinamo Kijev. A támadójátékos hamar meghatározó tagja lett a kék-fehér együttesnek, a kilencvenes évek végén pedig már nem csak Ukrajna, hanem egész Európa rettegett a Rebrov, Sevcsenko csatárduótól.

Rebrov nyolc év alatt nyolc bajnoki címet nyert a Dinamóval, a Bajnokok Ligájában pedig az 1998‒1999-es idényben az elődöntőig jutott az együttessel. Egy szezonnal később ‒ a selejtezőben lőtt két gólját is figyelembe véve ‒ tíz találatig jutott a BL-ben, így a góllövőlista élén végzett holtversenyben Raúllal, Rivaldóval és Mario Jardellel.

Később a Tottenham Hotspur, a Fenerbahce és a West Ham United után 2005-ben ismét a Dinamóhoz került, amelyet megint a csúcsra vezetett.

Máig az ukrán bajnokság történetének legeredményesebb játékosa 123 góllal. Hazája nemzeti csapatában 75 alkalommal lépett pályára, és 15 gólt szerzett. Tagja volt hazája eddigi egyetlen vb-csapatának: 2006-ban egy góllal járult hozzá a negyeddöntős szerepléshez.

Visszavonulása után előbb a Dinamo Kijev tartalékcsapatánál lett másodedző, majd fokozatosan lépdelt felfelé a ranglétrán, 2014-ben az első csapat vezetőedzőjévé nevezték ki.

Irányításával a Dinamo öt év után visszaszerezte a hazai trónt a Sahtartól, veretlenül lett bajnok, az Európa Ligában pedig a legjobb nyolc közé került. A 2015‒2016-os idényben megvédte bajnoki címét, míg a Bajnokok Ligájában a portugál FC Portót és az izraeli Maccabi Tel-Avivot megelőzve a legjobb 16 közé jutott csoportjából.

Olvasói sztorik