A horvát szövetség is állást foglalt a Vida-ügyben

Itt a hivatalos közlemény.

Ma már beszámoltunk róla, hogy Domagoj Vida kommentjeit a FIFA sem nézte jó szemmel. Azóta az is kiderült, milyen döntést hozott a labdarúgás nemzetközi szervezete a játékos büntetése kapcsán. Röviden egyébként az történt, hogy az oroszok elleni mérkőzés után Vida egy Facebook-videóban a „dicsőség Ukrajnának” szófordulatot használta, ami a 2014-es Krím-félsziget körüli események során egyfajta szlogenné vált az ukrán antiorosz nacionalisták körében.

Időközben a Horvát Labdarúgó Szövetség is megszólalt az ügyben, közleményben kérték a játékosokat, hogy mellőzzék az ilyesfajta megszólalásokat:

A Horvát Labdarúgó Szövetség szeretné hangsúlyozni, hogy a szóban forgó üzenet csak egy viszontválasz volt arra a támogatásra, ami Ukrajna felől érkezett a világbajnokság során, különösen Vida és Vukojevic óriási hatása miatt, amikor a Dinamo Kijevben játszottak. Ennek ellenére, a Horvát Labdarúgó Szövetség mind Vida és Ognjen Vukojevic és mind az összes többi válogatott játékos esetében kéri, hogy a jövőben tartózkodjanak az olyan üzenetektől, melyek politikai indulatokat válthatnak ki.”

Címlapkép: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA