Nemzetközi foci

Őrült hibák: nyolc ok, amiért Sampaoli sodorta a szakadék szélére Argentínát

A kapitány rossz döntései után nem meglepő Messiék mélyrepülése.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Izland elleni döntetlen után (1-1) Horvátországgal sem bírt az argentin válogatott, Messiék sima, 3-0-s vereséget szenvedtek. A kapitány, Jorge Sampaoli azóta kapott már hideget-meleget. Korábban megírtuk, hogyan magyarázkodott a szakember a lefújás után, de azt is megmutattuk, mivel dobálták, ezúttal pedig a Marca pontokban gyűjtötte, milyen rossz kapitányi döntések sodorták Argentínát a szakadék szélére.

Rossz taktikai hadrend

A lap szerint Sampoli forradalmi újítás Izland ellen, azaz a 2-3-3-2-es hadrend rosszul sült el, de a horvátok ellen a 3-4-2-1-es felállás sem működött.

A beugró, Enzo Pérez kezdő lehet Horvátország ellen

Enzo Pérez eredetileg nem volt tagja a 23-as szűk argentin keretnek, de miután Lanzini megsérült, behívta őt is a kpaitány. Sőt, a horvátok ellen már a kezdőben találta magát… A Marca szerint ez is bizonyítja, lényegében kiforrott elképzelés nélkül vágatott neki a vébének Sampaoli.

Banega és Lo Celso mellőzése

A lap szerint a két középpályás tökéletes összhangban lehetne Messivel, ennek ellenére Banegának 36 perc jutott Izland ellen, míg Lo Celso még lehetőséget sem kapott.

Caballero előtérbe helyezése a kapuban

Sergio Romero sérülése után Sampaoli a kapuban is változtatott: az a Caballero kapott lehetőséget, aki a Chelsea-ben csupán három bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, de a spanyolok elleni égés alkalmából (6-1) már „bizonyított”. Az argentin szurkolók és a közvélemény inkább Franco Armanit favorizálná az óriásit bakizó hálóőr helyett.

Az argentin kapus óriásit bakizott- fotó: Elsa/Getty Images

Di María és Pavon mellőzése

A Marca kiemeli: Di María ugyan nem nyújtott jó teljesítményt Izland ellen, de a jelenléte így is vitathatatlan a mostani argentin válogatottban. A lap szerint meglepő volt az is, hogy Pavon, akinek csereként jó percei voltak Izland ellen, nem kezdett Horvátország ellen.

Óvatos csere: Agüero helyett Higuaín

A Marca szerint érthetetlen, miért óvatoskodott Sampaoli Horvátország ellen, amikor csapata már 1-0-s hátrányban volt. Ekkor posztra cserélt, tehát Agüerót váltotta Higuaín. Hol marad a támadószellem és a bátorság?

Messi és Dybala miért nincs egyszerre a pályán?

A lap szerint Sampoli nem engedhetne meg magának olyan luxust, hogy Argentína legnagyobb tehetségét, Paulo Dybalát a padon „jegeli”. Helyette az lenne a feladata, hogy olyan felállást találjon, ahol Messi és a Juve sztárja is elfér a pályán.

Rojo, Mercado és Tagliafico is előnyben Fazióval szemben

A Marca szerint óriási meglepetés, hogy Fazio még egyetlen percet sem kapott a világbajnokságon – miközben az előzetes várakozások szerint az AS Roma sztárja fix kezdő lett volna Oroszországban. Egyelőre rejtély, miért került ki a legjobbak közül…

címlapkép: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik