Nemzetközi foci

Sampaoli magát okolja a kínos zakó után

Így értékelte a csúnya vereséget az argentin kapitány.

Kilátástalan játékkal a kiesés szélére sodródott az argentin válogatott, amely 3-0-ra kikapott Horvátországtól a D-csoport rangadóján. Lionel Messi akárcsak Izland ellen, ezúttal is gyenge teljesítményt nyújtott. a szurkolók durván kikezdték a meccs után, mint ahogyan Jorge Sampaolit sem kímélték a drukkerek – ide kattintva elolvashatod, hogyan támadtak rá.

A kopasz szövetségi kapitány a találkozót követő sajtótájékoztatón rendkívül csalódott volt és magát hibáztatta a vereség miatt.

Nagyon bizakodó voltam az összecsapás előtt, most pedig hihetetlenül szomorú vagyok a vereség miatt, nem olvastam jól a játékot, nem nyúltam bele a meccsbe – idézi az önkritikus trénert a Marca.

Sampaoli kitért az óriásit bakizó Caballeróra is, akivel kapcsolatban megjegyezte, nem igazságos a kapus hibáztatni.

Én vagyok a felelős ezért a döntésért is. Mindig igyekszem a játékosok számára a lehető legjobb felállást megtalálni a pályán. A játékosoknak is megvan a felelősségük, de ma egyszerűen nem tudtuk megtalálni azokat az ideális kapcsolatokat közöttük, amikből Messi és a csapat profitálhatott volna. Vezérekre van szükség, nélkülük nehéz  lesz előrelépni. Kitűnő gárda ellen játszottunk, az első kapott gól után pedig elveszítettük a ritmust és érzelmileg is megtörtünk. Jelenleg egyáltalán nem működik jól az, amit elterveztünk a világbajnokság előtt – zárta a szövetségi kapitány.

címlapfotó: Grigoriy Sokolov / Sputnik / AFP

A kiesés közelében Sampaoliék. Fotó: Grigoriy Sokolov / Sputnik/ AFP
Olvasói sztorik