Nemzetközi foci

A kritikus nem tágít: „Messi nincs Ronaldo szintjén”

Petit kritikája szerint az argentin zseninek végre fel kellene ébrednie.

Míg Cristiano Ronaldo mesterhármassal kezdett a világbajnokságon Spanyolország ellen (később aztán a Marokkó elleni találkozón is az ő gólja döntött), addig Lionel Messi egy Izlanddal ellen kihagyott büntetővel rajtolt. Azóta Argentína még nagyobb bajba került, hiszen a horvátoktól 3-0-s vereséget szenvedett. Korábban megírtuk, hogyan magyarázkodott Sampaoli a lefújás után, de azt is megmutattuk, mivel dobálták az argentin kapitányt. Messi szenvedéséről ITT írtunk.

A franciák egykori kiválósága, Emmanuel Petit rámutatott arra, mi a legnagyobb különbség a portugál, illetve az argentin szupersztár között.

Messi egész egyszerűen nem vezér. Ebben a tekintetben nincs Ronaldo szintjén. Lionel minden idők egyik legjobb játékosa, de mentalitásban sokkal többet kellene mutatnia. Ideje lenne végre felébrednie! Amikor az FC Barcelonánál minden jó megy, láthatjuk, milyen fantasztikus játékos. Ugyanakkor már a BL-ben is láthattuk, ha valami „félresikerül”, egyszerűen eltűnik a pályán. Nem fut, csak sétálgat, egyszerűen nem is a labdára összpontosít.

Az argentinok eddigi teljesítményéről

Az egész csapat testbeszéde roppant gyenge, mintha a játékosok nem is hinnének egymásban. Már Izland ellen is szörnyen néztek ki. Persze szégyen lenne, ha nem jutnának tovább a csoportból. Edzőjük, Sampaoli pedig már a torna kezdete óta rengeteg hibát követett el…

– fogalmazott a 47 éves világ- és Európa-bajnok. 

Messiék nehéz helyzetbe – fotó: AFP/ALEJANDRO PAGNI

címlapkép: Ian MacNicol/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik