Nemzetközi foci

Ilyen kezdőcsapatot álmodott meg az új spanyol kapitány

Hierro a portugálok elleni rangadón mutatkozik be.

Szinte hihetetlen, amit a spanyol válogatottnál láthattunk: a nyolc évvel ezelőtti világbajnok két nappal a Portugália elleni összecsapás (20.00, tv: M4 Sport) előtt cserélt szövetségi kapitányt.

Mint ismert, az lett Julen Lopetegui „bűne”, hogy igent mondott a Real Madridnak, Luis Rubialesnek, a spanyol szövetség nagyhatalmú elnökének az időzítés nem tetszett: a „királyiak” kedden jelentették be Zinédine Zidane utódját.

Tény, hogy extra mód felpörögtek az (előre nem sejthető) események a spanyoloknál: Lopeteguit Fernando Hierro váltotta. Az ötvenéves Real-legenda szenzációs futballista volt, ám edzőként még „zöldfülű”, kérdés, hogy birkózik meg a hatalmas feladattal.

A spanyol sajtó szerint mindenesetre Hierro elsőre nem nagyon „nyúl bele” a csapatba, ostobaság is lenne a részéről. A Sport című lap úgy tartja, négy Barca-játékos, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergi Busquets és Andrés Iniesta kap helyet a portugálok ellen. A csatársorban Diego Costa kezdhet, mögötte Isco és David Silva szervezheti a játékot.

Nyitókép: Sergei Fadeichev\TASS via Getty Images

A várható kezdőcsapatok Forrás: sport.es
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik