Nemzetközi foci

Megkapta a Real Madridot, másnap repült a spanyol kapitány

Két nappal az első vb-meccs előtt menesztették a spanyolok Julen Lopeteguit.

Szerda délelőttre sajtótájékoztató hívott össze a Spanyol Labdarúgó Szövetség, amin megjelent a válogatott szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui és a szövetség elnöke, Luis Rubiales. A nagy várakozást megelőző esemény az eredetileg meghirdetett 10 óra 30 perces időpont helyett egy órával később kezdődött.

Mint ismert, Lopeteguit kedden hivatalosan is kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének, ezt pedig nagyon rossz szemmel nézték a szövetségnél, a spanyol sajtó így azt jósolta, hogy szerda délelőtt menesztik a válogatott éléről a trénert. Utódjaként átmenetileg Albert Celadest, Fernando Hierrót és Joan Capdevilát nevezték meg a spanyol lapok.

A sajtótájékoztatón végül hivatalosan is megerősítették, hogy a szövetség kirúgta Lopeteguit a válogatott éléről, így nem ő irányítja a csapatot a csütörtökön kezdődő világbajnokságon. Utódját egyelőre nem nevezték meg.

A Marca beszámolója szerint egyébként korábban a válogatott csapatkapitánya, Sergio Ramos és a keret több fontos játékosa is próbálta meggyőzni az elnököt arról, hogy Lopetegui maradjon a szövetségi kapitány a vb ideje alatt.

címlapfotó: AFP / Pierre-Philippe MARCOU

Már nem Lopetegui a válogatott kapitánya. Fotó: Vitaliy Timkiv / Sputnik/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik