Nemzetközi foci

A Real-elnök csattanós választ adott a spanyol szövetségnek

A madridiak új edzője is beszélt a válogatott éléről történő menesztéséről.

Csütörtök este 19 órától hivatalos sajtótájékoztatón mutatta be újonnan kinevezett vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit a Real Madrid. Mint ismert, a spanyol tréner körül forgott a világ az elmúlt napokban, hiszen szerdán, egy nappal az oroszországi világbajnokság kezdete előtt menesztették őt a spanyol válogatott éléről, miután a szövetség vezetői rossz szemmel nézték, hogy kedden aláírt a királyi gárdához.

Az eseményt Florentino Pérez elnök beszéde nyitotta, a Real első embere természetesen egyből a válogatott körül kialakult balhéval kezdte mondandóját. Pérez állítása szerint ezt a sajtótájékoztatót a világbajnokság utánra tervezték, ám a körülmények miatt már ma lehetőség nyílt Lopetegui bemutatására.

Pérez szerint a Real mindent helyesen csinált. Fotó:AFP / OSCAR DEL POZO

Veretlenül vezetted ki a válogatottat a világbajnokságra, ez briliáns. Tudom, hogy két álmod volt, az egyik, hogy vb-t nyerj Spanyolországgal, a másik, hogy egy nap te irányítsd a Real Madridot.

Pérez hozzátette, amit alapból normális ügyként kellett volna kezelni, az teljesen átcsapott a büszkeséggel kapcsolatos abszurd reakciókba.

Griezmann végre eldöntötte, hol folytatja
Komolyra fordította a szót a francia trollkirály.

Eldöntöttük, hogy még a világbajnokság előtt bemutatjuk az új edzőnket, hogy elkerüljük a pletykákat, amik a válogatottra is hatással lettek volna.

Az elnök után Lopetegui vette át a szót, aki a szerdát édesanyja halála óta a legszomorúbb napnak nevezte.

Viszont a mai az életem legszebb napja, köszönöm a bizalmat. A Real Madrid mindig arra törekszik, hogy mindent megnyerjen, ez lesz az én célom is. Mindent megteszek, hogy a klub szintjéhez mérten dolgozzak, és megpróbálok még tovább fejlődni. Büszke vagyok arra, hogy a Real edzője lehetek – mondta Lopetegui, majd természetesen az újságírók kérdésére kitért a válogatottól történt menesztésére is. – Nézni fogom a csapat meccseit és bízom benne, hogy a történtek ellenére varázslatos vébénk lesz, biztos vagyok a világbajnoki győzelemben. Nem érzem magam megalázva, de jobban örültem volna, ha Rubiales elnök úr másképp intézi ezt az ügyet. Miután a játékosok meghallották a hírt, a hét legjobb edzését csináltuk végig. Szürreális nap volt, de nagyon jó érzés volt megérezni a játékosok és a szakmai stáb szeretetét és tiszteletét.

Lopetegui bemutatkozott. Fotó: AFP / OSCAR DEL POZO
Olvasói sztorik