Nemzetközi foci

Ez a XXI. század legrosszabb Real Madridja?

Nem irigyeljük a fővárosi szurkolókat...

A Marca című spanyol lap szerint a mostani a XXI. század eddigi legrosszabb Real Madridja, amennyiben a hazai pályán nyújtott teljesítményt vizsgáljuk.

A jelenlegi idényben ugyanis a Valencia, a Levante, a Real Betis, a Tottenham Hotspur, a Fuenlabrada, az FC Barcelona, a ​​Numancia, a Villarreal, a Leganés, az Atlético Madrid, a Juventus és az Athletic Bilbao is megúszta a vereséget, vagyis győzött vagy döntetlent játszott az Estadio Santiago Bernabéúban.

Összesen 26 csapat látogatott a Real otthonába ebben az évadba, közülük 12 sikerrel, vagy részsikerrel távozott. A Bl-címvédő mérlege ezeken a mérkőzéseket 14 győzelem, hét döntetlen és öt vereség.

Ilyen rossz hazai mérleget legutóbb az 1999‒2000-es szezonban produkált a Real Madrid. Akkor a Real Zaragoza 5-1-re, az Atlético Madrid 3-1-re, a Bayern München 4-2-re győzött, de a Real Oviedo és a Numancia sem kapott ki a Bernabéúban.

A jelenlegi idényben a Real már 17 pontot veszített házigazdaként, ilyenre legutóbb a 2006‒2007-es bajnokságban volt példa, amikor még Fabio Capello volt az edző.

nyitókép: AFPOSCAR BARROSO/SPAINDPPI/DPPI

Olvasói sztorik