Nemzetközi foci

Eldőlni látszik Cristiano Ronaldo sorsa a Real Madridnál

A Paris-Saint Germain kezdhet reménykedni...

Meglepő, exkluzív információként tálalta a Yahoo Sports, hogy a Real Madrid közölte Cristiano Ronaldóval, távozhat a klubtól.

A cikkszerint a portugálok Európa-bajnoka szabadon tárgyalhat az átigazolásáról, legvalószínűbb célpontja pedig a Paris Saint-Germain és a Manchester United lehet. Utóbbiról viszont pénteken megírtuk, már nem lesz szüksége Ronaldóra. A Yahoo szerint azonban Alexis Sánchezet leigazolása az Arsenaltól nem lehet akadálya CR visszacsábításának.

Ezt olvastad már?
Világsztárokkal felálló ellenfelet győzött le a Puskás Akadémia

A katari tulajdonú PSG érdeklődése viszont régóta tart iránta, és a párizsiak azon kevesek közé tartoznak, akiknek a pénzügyi lehetőségeik is adottak, hogy megfeleljenek a 32 éves csatár fizetési igényeinek.

Madridi források szerint Florentino Perez klubelnök arra törekszik, hogy maximalizálja a bevételeket, de tudja, hogy kompromisszumra lesz szükség az átigazolási összeg kapcsán. Ronaldo azt akarja, hogy ez az legfeljebb egytizede legyen a jelenlegi szerződésében szereplő szimbolikus, egymilliárd eurós kivásárlási árnak.

Ez már nem tréfa: Ronaldo nyáron tényleg távozhat Madridból Fotó: fotopress/Getty Images

Ronaldo és az elnök kapcsolata az elmúlt hónapokban romlott, mert utóbbi állítólag ígéretet tett, hogy a szezon végén fizetésemelést ad. Lionel Messi a Barcelonánál, Neymar pedig a PSG-nél megkapta, ő viszont annak ellenére sem, hogy 2017-ben is a világ legjobbjának bizonyult, így a kereskedelmi értéke is tovább nőtt.

Ronaldo jelenlegi szerződése 2021-ig szól, és 48 millió eurós garantált bruttó fizetést tartalmaz.

Olvasói sztorik