Nemzetközi foci

Zsepiket elő, Ronaldo nővére szívbe markoló sorokat írt

A tesó körüli helyzetre reagált.

Az elmúlt napokban több ízben került a támadások kereszttüzébe Cristiano Ronaldo. Tény, a portugál klasszis és a Real Madrid gödörbe került, a klub hátránya a bajnokságban már 19 pontra rúg az éllovas FC Barcelona mögött. A legfőbb probléma az, hogy a Real-sztárok – köztük Ronaldo is – hadilábon áll a gólszerzéssel.

Hogy lenne gyenge a bajnokság?
Tizenhét Ronaldo játszik Magyarországon

A nemzetközi sajtóban egyre gyakoribb téma avilágklasszis (nyári) klubváltása, miközben arról is beszámoltunk, hogy beszámolók szerint Ronaldo ultimátumot adott klubjának.

Mindezek közben hivatalos Instagram-oldalán szólalt meg Ronaldo legidősebb nővére, a popénekes Liliana Catia Aveiro, aki a következő megható sorokat intézte testvéréhez (a madridista.hu fordítása):
– Ezt el szeretném mondani Cristiano… Amikor 12 évesen, könnyek között megérkeztél Lisszabonba, azt mondták, csak egy gyerek vagy Madeirából. Öt éven belül a Sporting első csapatában játszottál. Azt mondták átlagos vagy.
– Pár hónappal később aláírtál a Manchester Unitedhez. Amikor megérkeztél Angliába, azt mondták, csak egy reménység vagy, de hat szezon alatt 118 gólt szereztél.
– Amikor a Real Madrid leigazolt, azt mondták, csak a mezek eladására fogsz szolgálni. 2009 óta 418 meccsen 422 gólt szereztél, és tiéd a klub összes rekordja.
– Amikor 2008-ban megnyerted az első Aranylabdád, azt mondták, az lesz az egyetlen, de neked már öt van.
– A válogatott kapitányaként azt mondták, nincs karizmád, és nincs meg benned az a győzelmi szellem, ami szükséges, de 2016-ban első portugálként megnyerted az Európa Bajnokságot.
Most, amikor pár meccsen nem találsz be földönkívüli módjára, azt mondják, csak egy játékos vagy, akinek majdnem befejeződött a pályafutása. Ne aggódj! Majd amikor egy újabb trófeával mosolyogsz az Eiffel-torony tetején, vagy amikor megnyersz egy újabb döntőt, ott lesznek mind. Természetesen tapsolni fognak.

ERA SÓ ISTO QUE TE QUERIA DIZER, CRISTIANO Quando aos doze anos chegaste a Lisboa, carregado de lágrimas e de esperanças, eles disseram que eras só mais um miúdo madeirense. Em menos de cinco anos estavas a jogar na equipa principal do Sporting. Quando fizeste os primeiros jogos com os seniores, eles disseram que eras só mais um puto habilidoso. Alguns meses depois assinaste pelo Manchester United. Quando chegaste a Inglaterra, eles disseram que eras só uma promessa. Em seis épocas fizeste 118 golos. Quando o Real Madrid te contratou, eles disseram que eras só um nome para vender camisolas. Desde 2009 já marcaste 422 golos em 418 jogos e já bateste praticamente todos os recordes que tinhas para bater no clube. Quando em 2008 recebeste a primeira Bola de Ouro, eles disseram que ia ser só essa. Já ganhaste mais quatro. Quando te tornaste capitão da selecção, eles disseram que eras só mais um capitão sem carisma, sem espírito de liderança. Em 2016 foste o primeiro português de sempre a levantar a Taça de Campeão Europeu de Selecções. Agora, que não marcas como um extraterrestre há dois ou três jogos, eles dizem que és só mais um jogador em fim de carreira, quase acabado, a dar as últimas, na curva descendente. Não te preocupes. Quando sorrires com um troféu na mão no alto de uma Torre Eiffel desta vida, ou quando marcares mais um golo decisivo, ou quando bateres mais um recorde, vais tê-los lá a olhar-te, atentos. A aplaudir, claro. Coitados. É só o que lhes resta. Com estima e agradecimento, Pedro.. @pedrochagasfreitas #orgulho #aindatensnaisparafazer #coitadoselesnãosabemnada #calmaosfilhpsdedeussemprebrilham #deusnocomando

Katia Aveiro (@katiaaveirooficial) által megosztott bejegyzés, Jan 15., 2018, időpont: 7:31 (PST időzóna szerint)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik