NB I

Tizenhét Ronaldo játszik Magyarországon: hogy lenne gyenge a bajnokság?

Messiből viszont csak egyet rejt az MLSZ rendszere.

Az átigazolási időszakban nincs olyan nap, hogy ne vetődne fel a portugál Cristiano Ronaldo neve. Ilyenre a korábbi években is volt példa, ám akkor azok a hírek pletykának, kacsának bizonyultak. Most viszont, hogy a Real Madrid sorozatosan botlik, az összes mértékadó spanyol sajtótermék elemzi CR távozásának lehetőségét. A legutóbbi hír már egyenesen arról szólt, hogy Florentino Pérez elnök elengedi a szupersztárt, így helyet csinálva a jelenleg még a PSG-ben szereplő Neymarnak.

Ennek kapcsán hívtuk segítségül a Magyar Labdarúgó Szövetség megújult adatbankját, hogy megnézzük, hazánkban hány Ronaldo játszik. Ez ugyanis egy hivatalos név a magyar nyelvben, azaz bárki elnevezheti így a gyermekét. Nem kellett csalódnunk: összesen 17 játékosra bukkantunk a névnek a rövid (Ronaldo) és a hosszú (Ronaldó) változtatát is figyelembe véve.

Fotó: mlsz.hu

A legidősebb már 28 esztendős, ő az 1989-es születésű Gerencsér Martin Ronaldó, aki a Zala megyei III. osztályú Babosdöbréte SE játékosa. Talán ő azon kevesek egyike, akinek névadása nincs kapcsolatban a futballal: születésekor a brazil világbajnok Ronaldo 12, a portugál klasszis 4 éves volt.

A húsz év alattiak vélhetően a két világsztár ihletésére kapták ezt a keresztnevet. A listán szereplő játékosok egy része már abbahagyta a futballt, vagy szünetelteti a játékot, akinek azonban van csapata, azok közül találhatunk játékost a Békéscsabában, az MTK-ban és Debrecenben is. Biztos, hogy nem sok európai bajnokságban szaladgál ennyi Ronaldo.

Csak összehasonlításképpen: Messiből mindössze egyet rejt a rendszer. A most 24 éves Messi Enguene Junior még a 2012–2013-as szezonban szerepelt az NB II-es Kazincbarcikában. Lionelből viszont 40-et is találtunk. Neymarból még egy sincs itthon.

Fotó: mlsz.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik