Nemzetközi foci

Usain Bolt próbajátékon, BL-t akar nyerni

Félelmetes csapatnevek a jamaicai sprinterkirály kapcsán.

A nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó, Usain Bolt eddig sem titkolta, hogy legszívesebben labdarúgóként folytatná pályafutását, mert megszállott rajongója a Manchester Unitednek.

Ezt olvastad már?
Zidane dühösebb volt, mint valaha

Az sem újdonság, hogy a tavaly nyáron visszavonult 31 éves atléta a Puma sportruházati cég segítségével kapcsolatba került a Borussia Dortmunddal, de az Express című angol lapnak adott interjúban most elárulta, fejlemények várhatóan az ügyben.

„A sérülésem már rendben van, és teljesen jól vagyok. Márciusban megpróbálunk tárgyalni a Dortmunddal, ez fogja meghatározni, mit kezdek a karrieremmel. Ha azt mondják, hogy jó vagyok, csak egy kis edzésre van szükségem, akkor megteszem” – nyilatkozta a jamaicai sportoló.

Elárulta, hiába ő a világ legsikeresebb atlétája, a labdarúgás egy másik sportág, de reméli, hogy néhány mérkőzés után megszokja majd azt a terhelést is.

„Az egyik legnagyobb álmom, hogy aláírjak a Manchester United-hez. Ha Dortmundban azt mondják, hogy elég jó vagyok ehhez, akkor keményen fogok edzeni” – folytatta Bolt.

Usain Bolt hamarosan a futballpályán ünnepelhet Fotó: Getty Images

Arról már korábban is mesélt, hogy Sir Alex Ferguson biztatta őt, ráadásul Paul Pogbát jó barátjának mondhatja.

„Szerintem van esélyem. Sok focit néztem, értem a játékot és tudok játszani. Ha edzenék, jó lehetnék. Sokat beszélgetünk Pogbával, sokat kérdezek tőle. Az élvonalban szeretnék játszani, nem érem be az átlagos szinttel. Nehéz lesz, mert az eddigi pályafutásom nagyszerű volt, de ha megnyerném a Bajnokok Ligáját, vagy egy másik trófeát, az hasonló lenne ahhoz, amit az atlétikában elértem” – magyarázta.

Bolt hozzátette, legszívesebben szélsőként játszana, de sok véleményt, sok labdarúgót meghallgatott, akik szerint a középcsatár lenne a legmegfelelőbb poszt számára.

„Igyekszem a maximumot nyújtani, és ha esélyt kapnék, hogy olyan csapathoz kerüljek, mint a Manchester United, az hatalmas lenne. Nem hiányzik a futóedzést, csak a verseny, amikor kimész a pályára a tömeg elé” ‒ mondta Usain Bolt.

Olvasói sztorik