Nemzetközi foci bajnokok ligája

Sallaiék pontszerzése miatt bűnbak lett a Dortmund-kapus – VIDEÓ

Honfitársunkat és a svájci hálóőrt választották a mezőny leggyengébb játékosainak.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében nagy skalpot gyűjtött be a ciprusi APOEL Nicosia. A hazaiak 1-1-es döntetlent játszottak a Borussia Dortmunddal, így három fordulót követően mindkét csapat neve mellett egy-egy pont szerepel.

Ismét különc volt…
Ronaldo még a BL-himnusz alatt is képes meglepni a világot – VIDEÓ

A találkozó után német lapoknál Roman Bürki lett a bűnbak, aki több ízben bizonytalankodott a kapuban, az APOEL gólja előtt pedig hibázott is. Előbb egy ártalmatlan szituációban ellenfélhez passzolta a labdát, majd a nem túl acélos lövés kipattant róla, az akció végén pedig Pote gólt lőtt.

Bürki bakizgatott

A WhoScored-nál a svájci kapus lett a mezőny leggyengébb játékosa. Bürki átlagánál (5,8) egyébként hajszállal lett csak jobb a ciprusi csapatban csereként pályára lévő Sallai Roland (5,9).

A WhoScored osztályzatai Fotó: WhoScored

Összességében elmondhatjuk, aligha ilyen kezdésről álmodoztak a dortmundiak, igaz, matematikailag a továbbjutásuk még nem úszott el. Három találkozón [APOEL Nicoia (o), Tottenham Hotspur (o), Real Madrid (i)] még javíthatnak, a továbbjutáshoz az első két hely valamelyikén kell végezniük.

Korábban egyébként egyetlen német csapat volt képes hasonló bravúrra. A 2005–2006-os versenykiírásban a Werder Bremen szintén csupán egyetlen ponttal gazdagodott három BL-játéknapot követően, végül azonban kiharcolta részvételét az egyenes kiesés szakaszba. A Borussia most a zöld-fehérek példáját követné.

Olvasói sztorik