Nemzetközi foci

“Az új tulaj helyében megtisztítanám a klub környékét az ingyenélőktől”

A Palermania blog szerkesztője szerint kérdéses, hogy Paul Baccaglini képes és akar-e tenni vagy csak egy bábu.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a Palermo új elnöke, Paul Baccaglini menesztette Diego Lopez vezetőedzőt, s elfogadta Nicola Salerno sportigazgató lemondását. A szicíliai együttes Diego Bortoluzzival sem indult el a győzelem útján, 0-0-s döntetlent játszott a Bologna ellen. A Rangado.hu a Palermania blog egyik szerkesztőjét kérte fel, hogy értékelje a közelmúlt történéseit.
– Elkerülhetetlen volt az edzőváltás?

– Az edzőváltás sajnos már csak annyit jelentett, mint halottnak a csók. Nem elsősorban az edzőkkel van itt a gond, sokkal inkább az elsumákolt mercatókkal (nem igazolt a csapat – szerk.).

– Bortoluzzival mire lehet képes az együttes: egyáltalán meddig maradhat a csapat élén?

– Szerintem már kihúzza a szezon végéig Bortoluzzi, viszont a Bologna elleni meccs is csak azt támasztotta alá, hogy ez a csapat meg sem áll a Serie B-ig. Semmi jele nincs annak, hogy a csapat ezt szeretné megakadályozni.

– A Palermo hátránya tíz pont hat fordulóval a szezon vége előtt a még bennmaradó pozícióban található Empolival szemben. Maradt még némi esély arra, hogy a csapat megőrizze élvonalbeli tagságát?

– Minden egyes mérkőzés előtt megy a fogadkozás, de csak pár játékoson látszik, hogy komolyan is gondolja, és tényleg megtesz mindent. Ma már olyan hírek kerültek elő, hogy Rispoli hova fog igazolni. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ebbe már valahogy mindenki belenyugodott.

– Nicola Salerno sportigazgató távozása mennyire volt váratlan?

– Engem nem lepett meg. Amíg nem lesz nyugalom és egy kiegyensúlyozott légkör a klubnál, addig a sportigazgatók ugyanolyan ütemben fognak cserélődni, mint a trénerek. És ez semmi jóra nem vezet. Vannak, akik tenni akarnak, de nem tudnak, vannak szerencselovagok, meg vannak, akiket csak az érdekel, hogy megtömhessék a zsebüket.

– Az edzőváltásokról elhíresült Zamparini a közelmúltban eladta a klubot: rövid távon érzékelhető már bármilyen pozitív változás ennek kapcsán?
– Zamparinire inkább nem mondanék semmit. Ezt egy viccnek tartom, hogy eladja a klubot, de marad “tanácsadónak”. Az új tulaj helyében, szépen megtisztítanám a klub környékét az ingyenélőktől, és újrakezdeném építeni az egészet az alapoktól. Csak éppen adódik a kérdés, hogy vajon az új tulaj tényleg képes és akar-e tenni vagy csak egy bábu.

Olvasói sztorik