Légiósok

Serie A: ismét edzőváltás Balogh és Sallai csapatánál

A Palermo sportigazgatója, Nicola Salerno lemondott, Diego Lopez vezetőedzőt pedig kirúgták.

Az új klubelnök, Paul Baccaglini bejelentette, hogy elfogadta a sportigazgató lemondását, illetve megerősítette az edző menesztését.

„Nem engedhetjük meg magunknak azt a vesztes, kishitű hozzáállást, amit az utóbbi néhány meccsen mutattunk. Tartozunk magunknak, a rajongóinknak és a klubnak azzal, hogy a hátralévő hét mérkőzést élet-halál harcnak tekintjük, és mindent megteszünk a pályán. Nehéz helyzetben lévő csapatot örököltem, és próbálok mindent megtenni, hogy felrázzam a társaságot, és újra emelt fővel járhassunk. Éppen ezért már jutalmat is ajánlottam a játékosoknak a bennmaradás esetére, hogy ezzel is jelezzem, a klubnál mennyire hiszünk a célunk kiharcolásában” – nyilatkozta a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot is foglalkoztató klub elnöke.

Az új vezetőedző, az 50 éves Diego Bortoluzzi a klub akadémiájáról érkezik, korábban Francesco Guidolin munkáját segítette a felnőttek mellett.

Az uruguayi Diego López január végétől volt felelős a szakmai munkáért. A Palermo az idényt Davide Ballardinivel kezdte el, akit mindössze két forduló után Roberto De Zerbi váltott. December 1-jén az ő helyét Eugenio Corini vette át, aki január 24-én mondott le.

A Palermo vasárnap idegenben 4-0-ra kikapott az AC Milantól, és hét fordulóval a Serie A vége előtt 19. a húszcsapatos bajnokságban. A még bennmaradást érő 17. helyen álló Empoli nyolc ponttal előzi meg.

Olvasói sztorik