Nemzetközi foci

Bénes László: ha nem lett volna bezárva a kapu, kifutok a stadionból

Dárdai Pál csapatának lőtte első Bundesliga-gólját a magyar nemzetiségű, ám szlovák utánpótlás-válogatott játékos.

Kapcsolódó cikkek

Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC kikapott szerdán a német Bundesligában: a Mönchengladbach egy remek Bénes László-lövésnek köszönhetően otthon tartotta a három pontot (1-0).

A mindössze 19 éves, magyar származású, de szlovák utánpótlás-válogatott középpályás, aki korábban a Győr játékosa volt, most először volt eredményes: ballal lőtte ki a bal alsót 21 méterről.

– A gólom története röviden: kaptam egy jó passzt a kapitányuktól, Lars Stindltől, és amikor átvettem a labdát, az első érintésből passzolni akartam a szélen érkező Oscar Wendtnek, de láttam, hogy a védő leleste volna az átadásomat, bemozdult picit közepre, így két védő között nem mehetett át a passzom, úgyhogy toltam még egyet a labdán, és rárúgtam a kapura. A fejembe már csak ez a gondolat volt – nyilatkozta a klikkout.sk-nak.

Megkérdezték tőle, mi jutott eszébe a gól után.

– Az, hogy ha nem lett volna a kapu bezárva, lehet, hogy kifutok a stadionból… Nehéz elmondani az érzéseket, ezt át kell élni. Hihetetlen volt, főleg hazai pályán. Azt hiszem, ilyen remek szurkolótábor előtt még ez a gólörömöm is kevés volt.

– A meccs után a társakkal foglalkoztam, gratulált az egész csapat, a klubból az egész vezetőség, örült mindenki, hogy ilyen jól kijött nekem ez a meccs, nem beszélve arról, hogy egy győztes gólt szereztem, és ez volt a legfontosabb. De megjegyzem, még most ezzel foglalkozhatok, de holnaptól már rendesen oda kell figyelnem a következő napok edzéseire, mert egy fontos meccset játszunk.

Nagy kérdés, hogy ezzel a góllal mennyire tudta megerősíteni helyzetét a csapatban.

– Nem tudom, hogy kezdő leszek-e, de az igazat megvallva, nem lennék meglepődve azon sem, ha nem lennék. A hétvégén már játszhat Tobias Strobl, és idegenben azért nehezebb egy meccset játszani, főleg ilyen derbin, és Mahmoud Dahouddal mindketten inkább támadásban vagyunk erősebbek, mint a párharcokban. Soha nem játszottunk még így együtt, barátságos meccsen sem, és mindig az volt a képlet, hogy vagy Dahoud játszik Tobias Stroblval vagy a Christoph Kramerral, illetve én Stroblval vagy a Kramerral, Mindig egy magasabb, aki a párharcokat nyeri és egy fiatalabb. Ami a kettőnk teljesítményét illeti, úgy gondolom, az elején egy-két hiba becsúszott, amikor nem értettük meg egymást, nem nagyon érkeztünk vissza a védekezésbe, de a másik félidőben nem adtunk esélyt a Herthának. Azt hiszem, jól játszottunk és megérdemelten nyertünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik