Nemzetközi foci

Szlovákiai magyar srác gólja miatt kaptak ki Dárdaiék – VIDEÓ

Az RB Leipzig viszont megint nyert, immár Gulácsival a kapuban.

Öt mérkőzést rendeztek szerda este a német Bundesliga 27. fordulójában. Magyar szempontból a leginkább várt találkozó a Hertha BSC vendégjátéka volt a Mönchengladbach otthonában.

A Hertha magyar vezetőedzője, Dárdai Pál először nevezte a felnőttkeretbe 17 éves fiát, Dárdai Palkót, aki azonban nem lépett pályára. A berliniek csupán 42 százalékban birtokolták a labdát, kaput eltaláló lövésük is csak egy akadt, míg a hazaiak egy remek Bénes László-lövésnek köszönhetően betaláltak, így otthon tartották a három pontot (1-0).

A Mönchengladbach mindössze 19 éves, magyar származású, de szlovák utánpótlás-válogatott középpályása, aki korábban a Győr játékosa volt, most először volt eredményes: ballal lőtte ki a bal alsót 21 méterről.

A másik magyar érdekeltségű meccsen a betegsége után újra elfoglalta helyét az RB Leipzig kapujában Gulácsi Péter. A magyar válogatott kapus ugyan két gólt is kapott, ám társai hármat lőttek, így idegenben is nyerni tudtak (2-3). A lipcseiek előnye maradt négy pont a Hoffenheim előtt a második helyen.

Eredmények, Bundesliga, 27. forduló:

Augsburg–Ingolstadt 2-3
Darmstadt–Leverkusen 0-2

Mainz–RB Leipzig 2-3
Mönchengladbach–Hertha BSC 1-0

Wolfsburg–Freiburg 0-1

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik