Nemzetközi foci

A Gladbachnál tudták, mire képes: Lászi elképesztő!

Bénesről elismerően nyilatkoznak a Gladbachnál, a 19 éves középpályás úgy érzi: nagyon szerencsés.

Kapcsolódó cikkek

Korábban beszámoltunk arról, hogy Dárdai Pál Hertha BSC-je szerda este a Borussia Mönchengladbach otthonában szenvedett egygólos vereséget. A hazaiak győztes találatát a szlovákiai magyar és szlovák utánpótlás válogatott, de korábban a Győri ETO FC-nél nevelkedett Bénes László jegyezte. A 19 éves középpályás először volt kezdő a felnőtt együttesnél, és rögtön győztes góllal tette le névjegyét. A klub hivatalos honlapján találkozó után így nyilatkozott.

– Nagyon szerencsésnek érzem magam. Hihetetlen érzés volt gólt szerezni a Bundesligában, remek hangulat uralkodott az egész stadionban. A gólt megelőzően tulajdonképpen első szándékból passzolni szerettem volna Oscar Wendthez, de a berlini játékos közbelépése után nem maradt más lehetősége, lőnöm kellett. Természetesen nagyon örülök, hogy első Bundesliga-gólom fontos pontokat ért csapatomnak, de a legfontosabb, hogy nyertünk – így a játékos.

– Lászi (– ahogy a németek becézik) akkor is kezdett volna, ha Tony Jantschke nem sérül meg, mivel nagyon megérdemelte a lehetőséget – dicsérte Bénest edzője, Dieter Hecking a lefújás után. Lászi kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ráadásul megmutatta, milyen remek rúgótechnikával rendelkezik. Labdabiztos és jól passzol, így tökéletes illeszkedik csapatunkba. Remélem, ezen az úton halad tovább – nyilatkozta a német mester.

Kapustársa, Yann Sommer is beszélt Bénes László teljesítményéről.
– László fiatal kora ellenére megmutatta, milyen kvalitásai vannak. Rendkívül magabiztos és nyugodt a pályán, persze mindezt mi már láthattuk tőle nap mint nap az edzéseken is. Bénes sokat várt arra, hogy végre a kezdősípszótól pályán lehessen. Nagyon örülök, hogy kezdőként így debütált a Borussiában – mondta a rutinos hálóőr.

A 19 éves középpályás Dunaszerdahelyről került 2011-ben Győrbe, onnan igazolt 2015-ben a Zilinához, ahonnét útja a Borussiához vezetett. Bénes végigjárta a szlovák utánpótlás válogatottat, jelenleg az U21-es nemzeti együttesnél számolnak vele. Korábban arról is kérdezték, szerepelne-e a magyar válogatottban, de később azt felelte: álma, hogy Marek Hamsík oldalán szerepeljen a szlovák nagyválogatottban.

Olvasói sztorik