Anyagcserezavara van a Dortmund világbajnokának

Továbbra sem számíthat középpályására Thomas Tuchel vezetőedző.

A tavaly nyári visszatérése óta egyelőre adós a gólokkal és a gólpasszokkal a Dortmund középpályása, Mario Götze, akinek tizenegy Bundesliga-meccsen csupán egy találat és egy assziszt fűződik a nevéhez. A 24 éves játékosnak e mellett szerencséje sincs, hiszen nem kerülik el a sérülések sem, legutóbb február 4-én, a Leipzig elleni bajnokin nevezte őt Thomas Tuchel a keretbe.

Az elmúlt hetekben a világbajnok focista folyamatosan izomproblémákkal küszködött, aminek következtében az orvosok egy átfogó belső vizsgálatot végeztek el rajta, hogy megtalálják a lehetséges okokat. Ennek következtében kiderült, hogy Götze anyagcserezavarban szenved, így határozatlan ideig továbbra sem vehet részt a csapat tréningjein – írja a Dortmund hivatalos honlapja.

– Örülünk, hogy végre felfedtük Mariónál az utóbbi hetekben tapasztalt problémák okait. Bízunk abban, hogy felépülése és gyógyulása után a kivételes képességeivel újra a segítségünkre lesz, mindenben támogatjuk és mögötte állunk – nyilatkozta a honlapon Michael Zorc sportigazgató.