Nemzetközi foci

„Miért ne mehetne Nikolics Kínába?”

Filipovics Vladan menedzser szerint ugyanakkor a válogatott támadót a Bundesliga és a nyugati foci vonzza.

Kapcsolódó cikkek

A DigiSport Reggeli Start című műsorának vendége ezúttal az ismert játékosügynök, Filipovics Vladan volt, aki Szombathy Pál műsorvezetővel beszélgetett a brutális mértékű kínai átigazolásokról és a magyar játékosok jövőjéről.

– Nem most kezdődött az egész. Néhány éve a Chelsea-től távozó Didier Drogba igazolt oda nem kis meglepetésre, majd egy esztendő után kisebb botrányok közepette visszatért. Jelenleg egy újabb nagy hullámban vagyunk. Kínát a nagy nevek érdeklik, minden csapat próbál behúzni egy-egy klasszist. Ha ez nem sikerül, akkor jön a második vonal, és ide tartozik most Nikolics Nemanja is – mondta Filipovics a magyar válogatott csatárról, akiért a hírek szerint 10 millió eurót is ajánlottak.

– Ő egyébként is elég tudatos ember, nemcsak a pénz érdekli, hanem a családja is. Inkább a Bundesliga és a nyugati foci vonzza. A Legia számára ugyanakkor csábítóak ezek az ajánlatok, de idén 100 éves a klub, ezt mindenféleképpen bajnoki címmel szeretnék ünnepelni. Niko nélkül ez nehezebb lenne. Voltak megkeresései, de a varsóiak tényleg nem szeretnék aprópénzért eladni – mondta a menedzser.

– Azt is látni kell viszont, hogy Niko már nem 22-23 éves, hanem 28. Ha jön egy keleti ajánlat kimagasló fizetéssel, miért ne fogadhatná el?! – tette fel a költői kérdést Filipovics Vladan, aki szerint van visszaút Európába, például Huszti esetében is.

Felmerül ugyanakkor az a kérdés is, amely minden Európa-bajnokságra vágyó játékosnál aktuális a tavasszal: szem előtt lenne-e Kínában?

– Szem előtt lenne. A rekordátigazolások miatt mindenki figyelni fogja a bajnokságukat. De még egyszer mondom: nem ez az elsődleges célunk, ugyanakkor meg kell fontolni, ha „visszautasíthatatlan” ajánlat érkezik – érvelt a játékoskorában a BVSC-nél is megforduló Filipovics.

És hogy mi a legfontosabb tényező ahhoz, hogy valaki legalább egy Huszti-szintű karriert fusson be? A menedzser szerint a nemzetközi szereplés, beleértve az Eb-t és a magyar csapatok EL-meneteléseit is.

– A jelenlegi garnitúrából Radó András vagy Kovács István érhet el olyan pályafutást, mint Huszti vagy Gera – tette hozzá Filipovics.

Aki viszont nemrég már belevágott légióskarrierjébe, az Gyurcsó Ádám.

– Voltak megkeresései Belgiumból, Hollandiából, Olaszországból is, de közösen úgy döntöttünk, egyelőre csak egy lépést tegyünk előre, ezért lett a Pogon Szczecin – magyarázta.

Tőzsér Dánielről is szó esett.

– Dániel helyzete nehéz. Tavaly jó szezont futott, a Watforddal fel is jutott, úgy volt, hogy maradhat is náluk, de végül nem így esett. A QPR-nál 2-3 edzőváltás is történt már idén, ezt a csapat is megszenvedi vele együtt. Az viszont szerintem nem igaz, hogy ő lenne a csapat kerékkötője – egyszerűen túl nagyok a elvárások vele szemben watfordi idénye miatt – fejezte be a menedzser.

Olvasói sztorik