Légiósok

Sejtelmes Nikolics-nyilatkozat: a fociban nem lehet túl messzire tervezni

A hírek szerint már tízmillió eurónál tart a kínaiak licitálása a magyar válogatott gólvágóra.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról beszámoltunk, Nikolics Nemanját választották meg 2015 legjobb lengyelországi futballistájának a Pilka Nozna hetilapnál. Az ősz során 21 meccsen 21 gólos magyar támadó – aki első idei fordulójában újabb duplával jelentkezett – lehet ráadásul a Legia történetének legeredményesebb csatára, az eddigi rekord 25 egy szezonon belül.

– Ez az első ilyen díjam mióta Lengyelországban játszom – fordította le a lengyel lapban közölt Nikolics-interjút az

ekstraklasa.hu. –

Voltam már a hónap játékosa, voltam a forduló játékosa a Legia-szurkolók szavazásán és a Canal Plus is díjazott már. Nagyon büszke vagyok erre a díjra, mivel csak fél éve vagyok a Legiában, és mindig nagyon nehéz egy új klubba és egy új országba érkező játékos számára, hogy ilyen gyorsan alkalmazkodjon.

Nikolics, aki azt is elmondta, olyan gyorsan repül az idő, hogy még a várost, Varsót sem tudta rendesen megnézni. Az ősszel ugyanis 37-szer vetették be a Legiánál, míg a Videotonnál csupán 31 mérkőzésen játszott egy szezon alatt (a tavaszi szezon egy részét a vezetőedző, Joan Carrillo és a sportigazgató, Burcsa Győző vitája miatt kihagyta).

A legjobban a hangulat lepte meg a válogatott támadót.

– Már az érkezésem előtt hallottam, hogy a Legiának vannak a legjobb szurkolói Lengyelországban, akik fantasztikus hangulatot teremtenek, és az első benyomásom is ilyen volt. Emlékszem, hogy az első meccs után úgy éreztem magam, mint egy kisgyerek, úgy vártam két héten át a következő hazai meccset – vallotta be Niko.

Nemanja Nikolics már Székesfehérváron is rengeteget törődött családjával, a szurkolók sokszor láthatták az Alba Plazában kisgyerekeivel. Most felesége és fia, valamint lánya is vele lakik Varsóban – a kislány már óvodás, a fiú még fiatalabb. Rájuk is több ideje lesz a támadónak, mert tavasszal az őszi mennyiség alig felét játsszák majd, 19 mérkőzést.

És hogy kinek köszönheti a góljait Niko?

– Amikor először voltam a Legia öltözőjében, akkor éppen Wojciech Spalek masszírozott, minden szuper volt, utána jól játszottam az edzésen. Másnap újra voltam nála, és maradtam. Sokat segített, nagyon kedves velem, szinte baráti. Amikor papának neveztem, ami szerbül is az apa kicsinyítése, mindenki nevetni kezdett. Híressé vált, azóta minden játékos a „papához” akar járni. Kiváló szakembereink vannak, Pawel és a másik Wociech is. A Legiában a háttérmunka kiválóan működik – az szertárosoktól az orvosi stábon keresztül a masszőrökig. Minden alkalommal kitűnő állapotban vagyok a meccsek előtt, nem kell semmivel foglalkoznom, csak az edzésekre kell koncentrálnom – magyarázta a Legia gólkirály-jelöltje.

Később a nyári Európa-bajnokságra terelődött a téma és kiderült, a lengyelek is Eb-lázban égnek, azt viszont nem tudja, miért nem jutott szóhoz a pótselejtezőkön.

– Minden selejtező meccsen játszottam, és nagyon vártam a Norvégia elleni két meccset. Számomra, mint minden válogatott játékos számára, ez volt az egyik legfontosabb meccs a karrierünkben. Nem tudom, miért nem játszottam, a kapitány nem magyarázta meg, nem beszéltünk erről. Igyekeztem segíteni, ahogy csak tudtam, motiválni a csapatot. Nekem ez rossz volt, de az élet ilyen – nyilatkozta a magyar válogatott támadó.

https://www.youtube.com/watch?v=0kDty9LTn_g

Nem Nikolics volt az egyetlen a közelmúltban, aki a Videotontól Lengyelországba távozott. Gyurcsó Ádám is góllal mutatkozott be az Ekstraklasában, ő a Pogon Szczecin színeiben lőtt győztes gólt.

– Ádám jó barátom. A szerződése télen lejárt, ugyanaz a menedzserünk, így az elejétől kezdve ismertem a helyzetet. Váltani akart, ezért nem írt alá új szerződést a Videotonnal. A télen felhívott és azt mondta, hogy a Pogońba menne. Megkérdezte a véleményem a klubról és az Ekstraklasáról. A lehető legjobb lépés volt, hogy Lengyelországba jött. Az infrastruktúra kiváló, a lelátókon rengeteg ember, a meccseket nagyon sok játékos-megfigyelő és menedzser nézi élőben. Könnyen el tud szerződni Németországba, Spanyolországba vagy Angliába. Gyors játékos, a lengyel bajnokságban, ahol a csapatok gyakran 3-5-2 vagy 4-4-2 felállásban játszanak, sok helye lesz a védők mögött, ez számára jó hír. Véleményem szerint, sok gólt fog lőni – beszélt egykori csapattársáról.

A jövőjéről viszont sejtelmesen nyilatkozott, nem zárta ki a távozást sem.

– Jelen pillanatban a Legia játékosa vagyok, és itt koncentrálok a játékra, a gólszerzésre, valamint a bajnokság megnyerésére. A futball üzlet. Sok játékos nagy pénzért ment Kínába a télen. A fociban nem lehet túl messzire tervezni. Volt egy nagyon jó szezonom, sok újság írt rólam, ugyanakkor van egy menedzserem, akivel már hat éve együtt dolgozom, és száz százalékban megbízom benne. Az átigazolások az ő dolga, az én fejem ezektől az ügyektől szabad, ő meg tudja, mi a véleményem. Meglátjuk… A Legiában boldog, motivált vagyok. Aláírtam velük egy hosszú távú szerződést 2018. június végéig, az emberek szeretnek, a döntés pedig a klub kezében van: el akar adni, vagy sem?

A legfrissebb hírek szerint egyébként a Tiencsin Teda ajánlatát egy másik kínai csapat, a Sanghaj SIPG gyakorlatilag a duplájára emelte: az itasportpress.it információi alapján már 10 millió eurónál tart Niko ára.

Olvasói sztorik