Légiósok

Nikolics állíthatja fel a lengyel bajnokság átigazolási rekordját

7 millió dollárért vinné a Legia Varsó csillagát a kínai Tiencsin Teda.

Kapcsolódó cikkek

A Przeglad Sportowy című lengyel lap úgy értesült, továbbra is veszélyben van Nemanja Nikolics tavaszi Legiás szereplése – Kínában ugyanis még nincs vége az átigazolási időszaknak, így könnyen lehet, hogy olyan csábító ajánlatot tesznek a magyar támadóért, amelyet már klubja sem utasíthat vissza. A “licit” a hírek szerint 7 millió dollárnál jár, ami már most a legnagyobb összeg, amelyet lengyel klub valaha játékosért kapott.

A február 26-án záródó kínai átigazolási piac tehát továbbra is pezseg, a Tiencsin Teda pedig kitartóan szeretné megszerezni a 23 gólos Nikolics játékjogát. Az eddigi lengyel rekord 5,25 millió euró, amit a Trabzonspor fizette ki Adrian Mierzejewskiért a Polonia Varsónak, ez most könnyen megdőlhet.

A Przeglad Sportowy felidézi a szerb Miroslava Radovic esetét, aki csaknem 10 évet húzott le a Legiánál, mielőtt 2015-ben a Hebei China Fortune-hoz igazolt, ahol 31 évesen 1,5 millió eurót plusz bónuszt kapott egy év alatt – Niko még ennél is többet kereshet. A varsóiak ezzel együtt sokat vesztettek az üzleten, hiszen a tavasszal a Lech Poznan megelőzte a meggyengült Legiát a bajnokságban és begyűjtötte a címet.

Az ügy külön érdekessége, hogy a Legia Varsó idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját, a nyáron pedig Bajnokok Ligája-csoportkörös szerepléssel örvendeztetnék meg szurkolóikat – vagyis szeretnék minél inkább egyben tartani a keretet, ráadásul bejutás esetén az UEFA 12 millió eurós prémiumot fizet a csapatoknak.

A Legia egyébként 4-0-s győzelmet aratott az első tavaszi fordulóban – ilyen jó kezdésre 1957 óta nem volt példa a klub történelmében (akkor 7-0-ra nyertek egy Lengyel Kupa-találkozón).

Olvasói sztorik