Nemzetközi foci

Egy év alatt helyet cserélt a Leicester és a Chelsea

Tavaly még a Rókák álltak közel úgy, mint ahogy a Kékek most, a tabella élén épp fordított a helyzet.

Kapcsolódó cikkek

Fantasztikus változáson ment keresztül egy év leforgása alatt a Leicester City. A Premier League 16. fordulójának hétfői zárónapján a Chelsea legyőzésével ismét visszaálltak a tabella élére, míg a fővárosiak továbbra is rettenetesen szenvednek, immáron csak egy pontra állnak a kiesőzónától a 16. helyen.

365 napja még egészen más volt a helyzet: a “Rókák” akkor sereghajtók voltak a Premier League-ben, mindössze 11 pontjuk volt és kétszer győztek. A Leicester a szezon végére jó formába lendült és kiváló rohammal végül a 14. helyen zárt, hat ponttal a 18. Hull City előtt. Ezzel szemben idén mindössze egyszer könyvelhettek el vereséget (az Arsenal 5-2-re nyert), öt döntetlen mellett 10-szer nyertek és éllovasok.

A Chelsea viszont tavaly az év ezen időszakára már 39 egységgel rendelkezett és csak a Newcastle tudta őket legyőzni. Tavaly a szezon során összesen csak háromszor maradtak alul, idén ez a szám már most kilenc.

Történik mindez úgy, hogy a mértékadó Transfermarkt.de portál szerint a Chelsea kerete nem kevesebb mint 542 millió eurót ér, míg a Leicesterét csak 100 millióra taksálja az oldal. Eden Hazard (70 millió) és Cesc Fabregas (50 millió) ketten is többet érnek, mint a hétfőn őket legyőző keret. A 16. forduló londoni kezdője átlagban 31 milliónál is többe kerülne.

A Premier League góllövőlistájának vezetője, a 15 gólos Jamie Vardy egyelőre még csak nem is a keret legértékesebb tagja a maga 6 milliójával, Shindzsi Okazaki, Andrej Kramaric, Leonardo Ulloa, Riyad Mahrez és N’Golo Kanté mindannyian többe kerülnének egy átigazolás esetében (legalábbis az oldal szerint), mint Vardy.

Nagy kérdés viszont, hogy egy sikeres szezon után mi lenne a Leicester keretével: a védelem pillérei, Huth és Fuchs egyaránt kölcsönjátékosok, ahogy Gökhan Inler és Shindzsi Okazaki is, csak hogy a hét elején pályára lépőket említsük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik