Nemzetközi foci

Vardy “betlizett”, de a Premier Leaguet egy kiscsapat vezeti

Elbukott Stoke-ban a listavezető ManCity.

Az éllovas Manchester City meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a forduló előtt 12. Stoke City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén. A Leicester City három góllal nyert a Swansea vendégeként, és ennek köszönhetően ismét a tabella élére állt – írja az MTI.

A Stoke mindkét gólját az osztrák válogatott Marko Arnautovic szerezte, s a végeredmény már a 15. percben kialakult. A City az utóbbi hetekben hullámzó teljesítményt nyújt, ezzel együtt váratlan a mostani kudarc, miután a csapat 2009 óta nem szenvedett vereséget a Britannia Stadionban.
Claudio Ranieri vezetőedző együttese, az újra listavezetővé előlépő Leicester az algériai Riyiad Mahrez mesterhármasával nyert, vagyis a góllövőlistát 14 találattal vezető Jamie Vardy ezúttal nem volt eredményes.

Az angol válogatott támadónak ez lett volna sorozatban a 12. bajnoki meccse, amelyen betalál, de mivel nem járt sikerrel, nem tudta beállítani az angol élvonal rekordját: Jimmy Dunne (Sheffield United) 1931/32-es szezonban bemutatott menetelése óta nem volt példa ilyen hosszú eredményességi sorozatra. Stan Mortensen az 1950/51-es idényben sorozatban 15 meccsén szerzett gólt a Blackpool színeiben, de ő közben néhány mérkőzésről hiányzott sérülés miatt.

A 15. forduló előtt listavezető Manchester Cityt a három pontot szerző Arsenal is megelőzte a tabellán, és ez a Manchester Unitednek is összejöhetett volna, de Louis van Gaal együttese házigazdaként csupán gól nélküli döntetlenre volt képes a West Ham United ellen.

Premier League, 15. forduló:

Arsenal-Sunderland 3-1 (1-1)

gól: Campbell 33., Giroud 63., Ramsey 93., ill. Giroud 45. – öngól

Manchester United-West Ham United 0-0

Southampton-Aston Villa 1-1 (0-1)

gól: Romeu 73., ill. Lescott 44.

Swansea City-Leicester City 0-3 (0-2)

gól: Mahrez 5., 22., 67.

Watford-Norwich City 2-0 (1-0)

gól: Deeney 30., Ighalo 91.

West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 1-1 (1-1)

gól: McLean 39. ill. Alli 15.

Stoke City-Manchester City 2-0 (2-0)

gól: Arnautovic 7., 15.

Olvasói sztorik