Nemzetközi foci

Rangnicknak se Lahm, se Lewandowski nem kellett

A Lipcse jelenlegi vezetőedzője őszintén beszélt múltjáról.

Kapcsolódó cikkek

Ralf Rangnick hosszú és eredményes edzői múltat tudhat a háta mögött, az 57 éves szakember karrierje során többek között a Stuttgart, a Hannover, a Schalke és a Hoffenheim edzője is volt, jelenleg a gazdag másodosztályú klub, a Red Bull Leipzig vezetőedzője, nemrég még sportigazgatója. Rangnick most a Bildnek őszintén beszélt a múltbéli baklövéseiről.

– 2003-ban, amikor a Hannover edzője voltam, lehetőségem adódott Lahm szerződtetésére, aki akkor még a középpályán játszott. Hermann Gerlandnak, a Bayern akkori vezetőedzőjének viszont azt mondtam: már van egy játékosom arra a posztra, Altin Lala [Lala 79-szeres albán válogatott, csaknem 300 meccset játszott a Bundesligában a Hannover színeiben, jelenleg az albán nemzeti tizenegy másodedzője – a szerk.]. – nyilatkozta Ralf Rangnick.

A 2006-tól 2011-ig a Hoffenheimnél edzősködő tréner 2010-ben Robert Lewandowski leigazolását is visszautasította, a lengyel aztán a Borussia Dortmundnál kötött ki.

– Lengyelországi játéka alapján úgy éreztem, ilyen kaliberű játékosunk már van Ibisevic, Ba és Obasi személyében. Lewandowski nem is volt meggyőző első dortmundi idényében. Természetesen ettől még úgy gondolom, le kellett volna igazolnunk – tette hozzá gyorsan Kalmár Zsolt edzője.

Olvasói sztorik