Nemzetközi foci

Gulácsi kezdő lesz Lipcsében?

Ő lehet a fiatalítási törekvés egyik nyertese, de a szezoneleji négymeccses eltiltása bezavarhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A német másodosztályú RB Leipzig csapatelemzésének első fejezetében a kapusokkal foglalkozott a spox.com oldal. Érdekesség, hogy a lipcsei lesz a legfiatalabb együttes a Budesliga 2-ben, ennek ellenére a szerző szerint versenyben lesznek a feljutásért.

A kapusposzton Fabio Coltorti, Benjamin Bellot és Gulácsi Péter áll rendelkezésre, közülük minden bizonnyal az osztrák Red Bull Salzburgtól érkező honfitársunk lesz az első számú. Az előző idényben a 34 éves svájci Coltorti védett, de a klubnál a fiatalítás a jelszó, ezért ő mostantól csak csere lesz.

– Természetesen versenyhelyzet van – Gulácsi korábban mondta a Mitteldeutsche Zeitung hasábjain, riválisairól pedig kijelentette, hogy nagyon jó kapusok. A Red Bull klubhálózat sportigazgatója, Ralf Rangnick lipcsei vezetőedző azt mondta a magyar játékosról, hogy következetesen jó teljesítményt nyújtott az elmúlt két évben.

Az egyetlen bökkenő, hogy az előző szezon végén Gulácsi piros lapot kapott, ezért négymeccses eltiltással sújtották, amit a FIFA szabályai miatt Németországban sem hagyhatnak figyelmen kívül, így csak augusztus végén mutatkozhat be új csapatában.

Ebben az időszakban Coltori védhet, de Ragnick nagyon jókat mondott a harmadik számú kapus, Bellot teljesítményéről is, aki a leghosszabb ideje szerepel az RB Leipzig keretében, és a szerződését a közelmúltban meghosszabbították 2018-ig.

Olvasói sztorik