Nemzetközi foci

Kalmár Zsolt sosem elégedett magával

A válogatott játékos remekül érzi magát Lipcsében; felemás szezont zárt, de tudja, hogy türelmesnek kell lennie.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kalmár Zsolt már egy éve a német másodosztályú RB Leipzig labdarúgója. A győri játékos nagyszerűen érzi magát Németországban, annak ellenére, hogy idén nem sikerült feljutniuk az élvonalba, mert csak a hatodik helyen végeztek.

– Kicsit felemásak az érzéseim az elmúlt szezonnal kapcsolatban – árulta el a Kisalföldérdeklődésére Kalmár Zsolt. – A célunk az volt, hogy feljussunk a Bundesligába, de ez sajnos nem sikerült. Pedig jól kezdtük az őszi és a tavaszi szezont is, de a végén nem sikerült az első három hely valamelyikét elérni. Én sosem vagyok elégedett magammal, mindig többet akarok teljesíteni. Az elmúlt bajnokságban talán kaphattam volna több játéklehetőséget is, de ha kimaradtam, szinte mindig játszottam a második csapatban. Tudom, hogy még türelmesnek kell lennem, akkor is, ha esetleg nem kapok elég lehetőséget.

Kalmár tagja volt az új-zélandi U20-as világbajnokságon szereplő magyar válogatottnak is.

– A világbajnokság után hazamentem Magyarországra és a nyarat otthon töltöttem a családommal, a barátnőmmel és persze a barátaimmal. Az első héten érettségiztem, a második héten pedig pihentem és edzettem. Az ETO Parkban gyakorolhattam – ezúton is köszönöm a győrieknek, köztük Preszeller Tamásnak a lehetőséget. Köszönöm Radó Krisztina és Gál Bence munkáját is, sokat segítettek nekem ebben az egy hétben.

Bár Kalmár sok ismerőssel találkozott, több volt csapattársával már nem futhatott össze az ETO Parkban.

– Jó volt ismét a stadionban lenni, de nagyon furcsa, hogy egy ilyen nagy múltú klub az NB III-ra készül. Természetesen több játékost ismerek ebből a csapatból is, hiszen régen együtt játszottunk. Azt hiszem, nagyon jó csapat van kialakulóban Győrben, bízom benne, hogy minél hamarabb visszakerül az ETO az NB I-be.

A magyar válogatott egy hónap múlva Románia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt; Kalmár reméli, hogy ő is ott lehet a csapatban.

– Nagyon fontos meccs lesz a románok elleni. Nagyszerű érzés lenne, ha meghívót kapnék, hiszen minden labdarúgó álma, hogy ott legyen a válogatottban. Persze, ez majd attól is függ, mennyi meccs lesz a lábamban és milyen teljesítményt tudok nyújtani itt, Lipcsében.

A fiatal játékos kitért Dárdai Pál szövetségi kapitány távozására és a világbajnoki selejtező csoportbeosztására is.

– Engem meglepett Dárdai Pál távozása, nem számítottam arra, hogy elmegy. Sajnálom, de úgy gondolom, hasonló felfogású edző jött a helyére Bernd Storck személyében. Ami a világbajnoki selejtező sorsolását illeti, szerintem nem kerültünk nehéz csoportba, minden előfordulhat, még az is, hogy elcsípjük a portugálokat. Persze, előbb az Európa-bajnoki selejtezőre kell koncentrálnunk.

Visszatérve Kalmár német klubjához, az RB Leipzig remek felkészülésen van túl. Nyáron veretlen maradt az együttes, és a magyar játékos több gólt szerzett a felkészülési mérkőzéseken. A sportigazgatóként és vezetőedzőként is dolgozó Ralf Rangnick csapata győzelemmel kezdte a szezont.

– Nagyon fontos, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni a bajnokságot. Sajnos nem voltam ott a keretben, így vasárnap a második csapatban kaptam lehetőséget, ahol viszont végigjátszottam a kilencven percet. Ez is fontos, hiszen minél több mérkőzésen kell szerepelnem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik