Nemzetközi foci bajnokok ligája

Akár a Real Madriddal is játszhat a Puskás Akadémia

Ehhez tovább kell jutni a Celtic ellen az UEFA Youth League bajnoki ágáról.

Kapcsolódó cikkek

Szerda este 18 órától az utánpótlás Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Youth League bajnoki ágának utolsó körét kezdi meg a Puskás Akadémia U19-csapata. Az ellenfél a skót Celtic lesz – a párharc két meccsen dől el, melynek első felvonását Felcsúton rendezik.

Mint arról honlapunk is beszámolt, Komjáti András csapata a legutóbbi fordulóban a ciprusi APOEL-t ütötte ki 9-4-es összesítéssel. A skótok sem aprózták el: szintén egy győzelemmel és egy döntetlennel, 6-1-es különbséggel múlták felül a finn Helsinki JK-t. A két együttes szerda este 18 órától feszül egymásnak a Pancho Arénában, míg a visszavágóra november 25-én kerül sor.

A tét a rájátszásba jutás, ahol már igazán patinás klubok utánpótláscsapatai jöhetnek ellenfélül. Az egyenes kieséses szakaszba lépő, bajnoki ágról érkező együttesek ugyanis a párhuzamosan zajló csoportkör második helyezettjei közül kapnak ellenfelet. A csoportkörben szerepel például a Paris Saint-Germain és a Real Madrid, a Manchester United, a Manchester City, az Arsenal, a Juventus, az Atlético Madrid, a Bayern München és a Barcelona U19-csapata is.

A csoportkör féltávnál jár, s az eddigi eredmények alapján akár az is előfordulhat, hogy a fenti csapatok legtöbbje másodikként végez négyesében, vagyis már a következő körben bekapcsolódik a kieséses szakaszba. A sorsolás irányított, a bajnoki ágról továbbjutó nyolc együttes mindenképpen a csoportkörből másodikként továbbjutók közül kap ellenfelet.

A rájátszásban csak egy meccsen dől el a továbbjutás – ha döntetlennel zárul a 90 perc, akkor rögtön tizenegyesek következnek. A házigazda a bajnoki ágról érkező együttes lesz, vagyis adott esetben akár topcsapat utánpótlás együttesét is vendégül láthatja a magyar együttes, amennyiben sikerrel veszi a Celtic elleni párharcot.

Olvasói sztorik