Nemzetközi foci

Gálával jutott tovább a Puskás az ifjúsági BL-ben

A felcsútiak hatot lőttek hazai pályán a ciprusi APOEL-nek.
UEFA Ifjúsági Liga, főcsoport, visszavágó
Puskás Akadémia – APOEL (ciprusi) 6-1 (2-1)
Felcsút. Játékvezető: Vilkov (orosz)
Puskás FC: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei, Spandler (B. Tóth, 77.) – Pintér B. (Fodor, 80.), Sallai (Szabó, 46.), Mészáros D. – Damásdi, Péter B., Óvári. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Damásdi (20., 89.), Péter B. (37., 73), Szabó (54. – 11-esből), Óvári (78.), illetve G. Krisztodolu (15.)
Kiállítva: Paraszkevasz (52.)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia 9–4-es összesítéssel

Az APOEL elleni visszavágón lépett pályára a Puskás Akadémia U19-es csapata szerdán az UEFA Youth League, azaz az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának főcsoportjában. Az első meccsen, idegenben 3-3-ra végeztek a felcsúti fiatalok, így jó előjelekkel várták a visszavágót.

Azonban nem indult jól a meccs a hazaiaknak: a 15. percben Georgiosz Krisztodolu révén a ciprusiak szereztek vezetést. Damásdi Alex egyenlítő góljára sem kellett viszont sokat várni: a huszadik percben már 1-1-et mutatott Pancho Aréna eredményjelzője. A 34. percben Damásdi akár a vezetést is megszerezhette volna, de a vendégek kapusa védte a kísérletét.

Ami nem jött össze Damásdinak, az sikerült Péter Bencének: a 37. minutumban vezetéshez juttatta a magyar csapatot (2-1), ami ki is tartott a szünetig.

A második félidő elején egy nagy védelmi hiba gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást. A vendégek kapusa, Paraszkevasz egy hazagurított labda után ügyetlenkedett, Péter megtámadta, majd csak szabálytalanul tudta őt megállítani a hálóőr. Jött a jogos piros lap és a tizenegyes, amit Szabó Bence értékesített, 3-1-nél pedig eldőltek a fontosabb kérdések.

Persze a meccsnek még nem volt vége, a felcsúti fiatalok pedig nem lassítottak, kiszolgálták az olykor magyar nótákat vagy éppen a Barátok Közt betétdalát éneklő közönséget. A 73. percben Péter Bence, a 78.-ban Óvári Zsolt, a 89.-ben Damásdi Alex talált be a ciprusi kapuba, amely után zúgott a „Szép volt, fiúk!” a lelátóról.

A Puskás Akadémia a bajnoki ág legjobb 16 csapata közé jutott, ahol a skót Celtic ellen játszik majd.

Olvasói sztorik