Nemzetközi foci

„A magyar védelem gyenge, Gera már nem olyan, mint fénykorában”

A Feröer-szigetek ellenünk is pályára lépett játékosa, Baldvinsson szerint Norvégia esélyei igen jók a pótselejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

A norvég sajtó a vasárnapi Eb-pótselejtező sorsolása óta természetesen kiemelten foglalkozik a magyar válogatottal, amely Norvégia ellen vív párharcot november közepén a franciaországi részvételért. A bt.no című portál most megszólaltattaa Feröer-szigetek válogatottjának középpályását, a korábban Norvégiában, a Byrne csapatában futballozó, jelenleg a dán első osztályban játszó Rógvi Baldvinssont. A cikk apropója, hogy Baldvinsson végig pályán volt az Üllői úton, az általunk 2-1-re megnyert Eb-selejtezőn a feröeri csapatban.
A volt norvégiai légiós „hazabeszélt”, nem nagyon kertelt: szerinte egyértelműen Norvégia a párharc favoritja, nagyon kedvező sorsolást kaptak. A magyar csapatról nincs túl nagy véleménye, annak ellenére, hogy a számunkra emlékezetes Böde-duplával megnyertük a Feröer elleni mérkőzést.

– Vezettünk ellenük és bár megfordították a meccset, jó esélyünk volt a pontszerzésre – eleveníti fel a Groupama Arénában történteket a feröeri középpályás –, az első félidőben akár meg is duplázhattuk volna az előnyünket. A második játékrészben kicsit jobban koncentráltak a magyarok, hátul is. De azt hiszem, Norvégia egyértelműen jobb csapat náluk.

– A magyarok védekező felfogásban játszanak, szeretik a kontrákat, valószínűleg a norvégok ellen is ez lesz a stratégiájuk. Valószínűleg jobban tisztelik majd őket, mint minket tiszteltek. De a védekező felfogás ellenére egyáltalán nem erősségük a védekezés… Épp ellenkezőleg, meglehetősen gyengék hátul, ez pedig olyan hiányosság, amit a norvég csapat kihasználhat – véleményezte a mieinket Baldvinsson. De nem állt meg a védelem minősítésénél:
– A középpályán is gyengén, rossz tempóban játszottak, nincs igazi ütköző emberük, amit szintén ki lehet használni. Mi is így tettünk. Annyiban hasonlítanak a norvég válogatottra, hogy sztárok nélküli, az egyéni képességek helyett inkább a kollektív munkára alapozó csapat. Vannak jó játékosaik, de igazi klasszisuk nincs. A legismertebb játékosuk Gera Zoltán, de ő már 36 éves és nem olyan jó, mint fénykorában volt – tette hozzá a Feröer-szigetek játékosa.
Összességében esélyesebbnek tartja a norvégokat, akik szerinte, noha kikaptak az utolsó körben Olaszországtól, és így pótselejtezőre kényszerültek, jó állapotban vannak és kiegyensúlyozott csapatot alkotnak.

Olvasói sztorik