Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL: a tavaszi döntős az EL győztesével csap össze

A szerdai játéknap nagy kérdése, hogy a manchesteri csapatok vajon elkezdik-e a pontgyártást?

Kapcsolódó cikkek

A keddi bombameglepetések után a szerdai játéknappal folytatódik a Bajnokok Ligája csoportmeccseinek második fordulója. A legnagyobb kérdés ma is az lehet: vajon ismét elbukik néhány nagy csapat?

A Real Madrid valószínűleg nem fog, a királyi gárda az A-csoportban ahhoz a svéd Malmőhöz utazik, amely az első körben 2-0-s vereséget szenvedett a PSG otthonában. A spanyolok odahaza simán verték a Sahtar Donyecket, de a bajnokságban veszítettek már pontot idegenben. A svédek első hazai BL-meccsükre biztosan felszívják magukat, és akár szoros meccset is játszhatnak a Bale-t, Ramost, Rodriguezt és Danilót nélkülözni kényszerülő madridiak ellen. A csoport második meccsén a francia bajnok Ukrajnában lép pályára. A Sahtar minden évben eladja a legjobb játékosait, de hazai pályán a topcsapatok ellen szinte mindig rabol pontot.

Sir Alex Ferguson távozása óta a Manchester United először vezeti a Premier League tabelláját, szerda este pedig a német Wolfsburgot fogadja a B-csoportban. Az angolok az első körben kikaptak Eindhovenben, és lábtörése miatt minden bizonnyal az egész szezonra elveszítették Luke Shaw-t. A németek az első fordulóban odahaza legyőzték a CSZKA Moszkvát, de idegenben még a Bundesligában sem tudtak nyerni, és nem valószínű, hogy ez éppen az Old Traffordon fog megváltozni. A vörösöket legyűrő PSV az oroszok vendége lesz, a találkozó favoritja a nagy hidegben mindenképp a hazai együttes.

A C-csoport rangadóján a két első fordulós nyertes találkozik, az Atlético Madrid a Benficát látja vendégül. A Matracosok idegenben simán verték a Galatasarayt, míg a portugálok az Asztanát fektették két vállra. A Benfica idegenben idén egyáltalán nem remekel, így a hazai környezetben bombaerős Atlético ellen még úgy is nehéz dolga lesz, hogy Torres és Koke játéka is kérdéses. A kazahok a Galatát fogadják a kvartett másik összecsapásán. A török csapatnak mindenképp nyernie kell az esélytelenebbnek vélt Astana ellen, ha életben akarja tartani továbbjutási reményeit.

A D-csoportban a saját bajnokságukban gyengélkedő gárdák találkoznak, az olaszoknál 15. Juventus a spanyoloknál 16. Sevillát fogadja. A tavaszi BL-döntős és EL-győztes találkozója ennek ellenére igazi futballcsemegének ígérkezik. A Serie A-ban nyújtott vergődés ellenére a torinóiak a Manchester City-t azért idegenben megfektették, míg a spanyolok a német Mönchengladbachot verték simán. A másik mérkőzésen a szintén botladozó City a már edzőváltáson is átesett Borussia vendége lesz. Könnyen előfordulhat, hogy az angolok két kör után is pont nélkül maradnak, ugyanis Kompany, Clichy, Delph, Bony, Silva, Mangala és Touré játéka is kérdéses.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik