Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mourinho újra korábbi sikerei helyszínén

A bombaformában lévő Bayern München következő áldozata a horvát Dinamo lehet a Bajnokok Ligájában.

Kapcsolódó cikkek

Valószínűleg mindenkinek élénken él az emlékeiben a sajnálatos lábtöréssel, és fantasztikus bombagólokkal tarkított, két héttel ezelőtti Bajnokok Ligája-nyitóforduló, és máris következik a második kör, amelyben a címvédő FC Barcelona a német Bayer Leverkusent fogadja.

A katalánok a hétvégén nagy áldozat árán győzték le 2-1-re a Las Palmast, hiszen a meccs elején megsérült, és hetekre harcképtelenné vált Lionel Messi. A találkozó esélyese persze így is az első körben ikszelő Barcelona, a gyógyszergyáriak ugyanis idén idegenben nem remekelnek. A német csapat a tavalyihoz hasonlóan kombinatív, szép focit játszik, nem áll be védekezni, és bár az első fordulóban hazai pályán kivégezte a BATE Boriszovot, a Camp Nouban azért még Messi hiányában is nehéz dolga lesz. Az E-csoport másik mérkőzésén az AS Roma a Vidit búcsúztató fehéroroszokhoz látogat. Az olaszoknál több kulcsjátékos sem léphet pályára sérülés miatt, Dzeko, Totti, és Keita a hétvégén a Capri elleni, kiütéses győzelemmel záruló bajnokin sérült meg, Szczesny pedig éppen a Barcelona ellen, de így is osztálykülönbség van a két gárda között.

Az F-csoportban a bombaformában lévő Bayern München a horvát Dinamót fogadja az Allianz Arénában. A bajorok Lewandowski és Müller vezetésével menetelnek, legutóbbi három hazai meccsükön tíz gólt rúgtak, de a BL-ben idegenben is hármat lőttek az Olimpiakosznak. A zágrábi együttes meglepetésre hazai pályán két vállra fektette az Arsenalt, de ma este akár nagy pofonba is beleszaladhat. Az Ágyúsok minden bizonnyal kiheverték már a horvát fiaskót, a hétvégén 5-2-re verték idegenben a Leicester City-t, és most hazai pályán az Olimpiakosz ellen első idei győzelmük is megszerezhetik a BL-ben. Érdekesség, hogy a görögök még sosem szereztek pontot a londoniak vendégeként.

Kedd este a Chelsea-t irányító José Mourinho visszatér korábbi sikerei helyszínére, a londoni kékek ugyanis az FC Porto otthonába látogatnak. A portugál tréner jelenlegi csapatával még nem, a lisszaboniakkal viszont már nyert Bajnokok Ligáját, igaz, 11 évvel ezelőtt. A Porto az előző körben döntetlent ért el Kijevben, míg Mourinhóék odahaza 4-0-ra verték az izraeli Maccabi Tel-Avivot, amely a csoport másik mérkőzésén az ukrán Dinamo Kijevet fogadja.

A semleges szurkolók számára igazi futballcsemegének ígérkezik a H-csoportból a Lyon–Valencia összecsapás. Mindkét csapat támadófocit játszik, valószínűleg potyogni fognak a gólok. A spanyolok hosszú idő után tértek vissza a BL-be, de valószínűleg nem olyan kezdésről álmodtak, hogy kikapnak otthon a Zenittől. A franciák a Gent otthonában léptek pályára, és játszottak 1-1-et. A belgák ma Szentpétervárra utaznak, ahol egy hasonló eredményért valószínűleg többre lesz szükségük.

Olvasói sztorik