Nemzetközi foci

BL: Manchesterben vezet Kassai Viktor

Napra pontosan hat év után ismét a Wolfsburg elleni meccset dirigálja.

Kapcsolódó cikkek

Az UEFA honlapjának tanúsága szerint Kassai Viktor személyében magyar játékvezetője lesz az angol Manchester United és a német VfL Wolfsburg szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésének.

Honfitársunknak kellemes emlékei lehetnek a MU-ról (nem tudjuk, hogy fordítva is igaz-e mindez), hiszen ő vezette a 2011-es BL-döntőt, amelyben az angol csapat 3-1-re kikapott a Barcelonától. Kassai fújta a sípot akkor is, amikor a Manchester 1-0-ra győzött a spanyol Valencia otthonában, 2010-ben, és akkor is, amikor 4-2-re nyert az ukrán Dinamo Kijev vendégeként (2007-ben).

És milyen érdekes egybeesés: napra pontosan hat évvel a szerdai meccset megelőzően, 2009. szeptember 30-án ő dirigálta a Manchester United – Wolfsburg BL-csoportmeccset, amelyen azonban meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtott a worldreferee.comszakportál elemzése szerint. A németekkel is találkozott azóta: 2010-ben a Fulham elleni vesztes mérkőzésüknek volt a játékvezetője.

A Wolfsburg győzelemmel kezdte a B-csoport küzdelmeit (1-0 az orosz CSZKA Moszkva ellen), a Manchester viszont vereséggel (1-2 a holland PSV Eindhoven otthonában). Hét forduló után a MU vezeti a Premier League tabelláját (legutóbb 3-0-ra győztek a Sunderland ellen), a farkasok pedig a negyedik helyen állnak a Bundesligában (hétvégén 1-1-et játszottak a Hannover ellen).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik