Nemzetközi foci

Novemberben indul a katari világbajnokság

A 2022-es torna 28 napos lesz.

Kapcsolódó cikkek

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága pénteken döntött a 2022-es katari világbajnokság pontos időpontjáról, eszerint november 21-én rendezik a nyitómeccset és 28 napos lesz a torna.

A FIFA vezető testülete hat hónapja már meghatározta a döntő december 18-i időpontját, de akkor a rajtról még nem döntöttek. Ez azt jelenti, hogy mindössze négyhetes lesz a torna, amely az 1978-as, argentínai vb óta nem volt ilyen rövid – de akkor még csak 16 csapat vett részt a vb-n a mostani 32-vel szemben.

Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy hőség miatt. A FIFA által életre hívott munkacsoport végül elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok (ECA) és az európai profi ligák (EPFL) által javasolt május környéki időpontot, továbbá a februárit is, mivel az ütközne a téli olimpiáéval.

Így végül az a javaslat került megfogalmazásra, hogy november 26-án kezdődjön és december 23-án érjen véget a vb. Joseph Blatter FIFA-elnök viszont közölte: azt szeretné, ha december 18-ig befejeződne a torna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik