Nemzetközi foci

Az angoloknak nem tetszik a téli időpont

Katar 2022: a Premier League vezetője nem támogatja a téli időpont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Richard Scudamore, az angol Premier League vezetője “nagyon csalódott” azért, mert a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által életre hívott munkacsoport novemberben és decemberben javasolja megrendezni a 2022-es katari világbajnokságot.

A brit szakember a keddi döntés után a BBC-nek azt mondta: “Ez egy kiábrándító és rossz ötlet, az európai szövetség cserben hagyott minket.”

Az európai klubok és ligák korábban már jelezték, ha télen játszanák a világbajnokságot, akkor az aktuális bajnoki szezonokat nagyjából két hónapig szüneteltetni kellene. A felháborodás Angliában a legnagyobb, a Premier League-ben ugyanis hagyományosan decemberben, a karácsonyi ünnepek és szilveszter környékén a legsűrűbb a versenynaptár. Az afrikai konföderációnak pedig azért jelent gondot a november-decemberi vb, mert 2023 januárjában kerülne sor az Afrika Kupára Guineában.

A munkabizottság javaslatáról Szalman bin Ebrahim al-Kalifa sejk, az ázsiai konföderáció, egyben a testület vezetője számolt be Dohában, s hozzátette, hogy március 19-20-án, amikor a FIFA végrehajtó bizottsága Zürichben meghozza a végső döntést, valamennyi lehetséges változatot áttekintik majd.

Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy melegre hivatkozva. A munkacsoport kedden elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok (ECA) és az európai profi ligák (EPFL) által javasolt május környéki időpontot.

A FIFA kedden közleményben jelezte, hogy a munkabizottság által javasolt időpontot mind a hat konföderáció támogatja.

Olvasói sztorik