Nemzetközi foci

Megyeri Balázs nélkül nyert a Getafe

Futács Márkó csapata komoly vereségbe szaladt bele, Szalai Ádám nem volt kerettag.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A spanyol élvonal negyedik fordulójának nyitómérkőzésén a három vereséggel rajtoló Getafe CF a Málagát látta vendégül. A madridiak hamar vezetést szereztek, amit meg is tudtak tartani, és ezzel megszerezték első pontjaikat az idei kiírásban (1-0). A várakozásokkal ellentétben a fővárosiaknál nem Megyeri Balázs védett, ő a cserepadról nézte végig a bajnokit, tehát még várat magára a bemutatkozása.

A belga élvonalban vitézkedő KRC Genk a nyolcadik fordulóban a KV Mechelent fogadta. A hazaiak a sérüléséből felépülő Köteles László nélkül is simán, 3-1-re nyertek.

A német Bundesliga ötödik fordulójának nyitómérkőzésén a gyengén kezdő Hoffenheim a Mainz otthonába látogatott. A hazaiak végül 3-1-re nyertek, és ezzel már a harmadik helyen állnak. A vendégek maradtak egypontosak, a szurkolóknak pedig tovább kell várniuk az első győzelemre. A kék-fehérek magyar válogatott támadója, Szalai Ádám a keretbe sem került be.

A román élvonal 11. fordulójában Miriuta László vezetőedző együttese, a marosvásárhelyi ASA 2-0-s vereséget szenvedett a Pandurii otthonában.

A török élvonal ötödik fordulójában Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu az Osmanlisport fogadta. A hazaiak továbbra sem tudnak kimászni a gödörből, ezúttal 4-0-s vereséget szenvedtek. Honfitársunk kezdőként lépett pályára, de már a szünetben lecserélték. A Mersin továbbra is az utolsó helyen tanyázik, egyetlen ponttal.

A német másodosztály hetedik fordulójában az RB Leipzig a Heidenheim otthonába látogatott. A találkozó 1-1-es eredménnyel ért véget. A lipcseieknél Kalmár Zsolt a 73. percben, csereként lépett pályára, míg a csapat másik magyarja, Gulácsi Péter a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Az osztrák másodosztályú Floridsdorfer AC a LASK Linz-et fogadta a tizedik fordulóban. A találkozót a vendégek 2-0-ra nyerték. A továbbra is nullapontos, sereghajtó hazaiaknál Csizmadia Csaba kezdőként, végigjátszotta a mérkőzést.

Olvasói sztorik